Ne concentrăm pe întocmirea de hârtii sau pe activitatea economică?
Mai mult...Zi: 29 iulie 2024
Jandarmii sălăjeni, pe poziții de Zilele Municipiului Zalău
Jandarmii sălăjeni alături de partenerii instituționali, au asigurat măsuri de ordine publică la evenimentul Zilele Municipiului Zalău ediția 2024. În aceste trei zile de festival, autoritățile au aplicat 26 de sancțiuni în valoare de 15.000 de lei pentru fapte care au încălcat ordinea publică, astfel: nouă sancțiuni contravenționale în valoare de 1.300 de lei pentru apelare la mila publicului, alte nouă sancțiuni în valoare de 5.400 de lei pentru provocarea unor scandaluri, șapte sancțiuni în valoare de 2.300 de lei pentru expresii jignitoare și încă o sancțiune în valoare de…
Mai mult...SCM Zalău a pierdut şi amicalul cu FC Bihor
SCM Zalău a pierdut şi cel de-al treilea amical al verii, susţinut la finalul săptămânii trecute, pe terenul nou-promovatei în Liga a II-a, FC Bihor. Partida a durat două reprize a câte 60 de minute, iar la pauză, zălăuanii au condus cu 1 – 0, graţie golului marcat de Matiş. După pauză, bihorenii au întors rezultatul, reuşind să înscrie prin Curescu şi Ioviţă, impunându-se astfel cu 2 – 1. Alex Băican, zălăuanul care evoluează la FC Bihor, a fost titular în partida cu SCM Zalău, fiind înlocuit în minutul 61…
Mai mult...La volan, fără permis
Pe strada Simion Bărnuțiu din municipiul Zalău, oamenii legii au depistat în trafic un bărbat în vârstă de 57 de ani care conducea fără permis. Evenimentul s-a petrecut în data de 28 iulie când autoritățile au oprit pentru un control un bărbat din localitatea Derșida. Polițiștii au constatat că acesta avea suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice. Autoritățile au întocmit un dosar de cercetare penală și continuă cercetările.
Mai mult...Fără permis și cu mașina neînmatriculată în trafic
Polițiștii din Crasna, în data de 26 iulie, au oprit pentru un control un autoturism, în localitatea Mal. La volanul mașinii se afla un localnic în vârstă de 70 de ani. În urma verificărilor efectuate de polițiști, acesta avea anulat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice. Totodată, autoritățile au stabilit faptul că autorizația de circulație provizorie eliberată mașinii era expirată. În cauză, polițiștii au întocmit un dosar de cercetare penală.
Mai mult...Comunicat Compania de Apă
Comunicat Compania de apă
Mai mult...Bărbat prins în trafic având suspendat dreptul de a conduce
În localitatea Surduc, polițiștii din Jibou au oprit în trafic o mașină, în data de 27 iulie. S-a constatat că șoferul autoturismului, în vârstă de 35 de ani, din localitatea Bălan, avea suspendat dreptul de a conduce pe drumurile publice. Polițiștii au întocmit un dosar de cercetare penală și continuă cercetările.
Mai mult...Fotografia zilei
Fotografia zilei
Mai mult...RetuRO: milioane de ambalaje returnate
La șase luni de la implementarea Sistemului de Garanție-Returnare, RetuRO anunță rezultate impresionante: consumatorii români au returnare 862 de milioane de ambalaje SGR între decembrie 2023 și iunie 2024, în timp ce peste 2,7 miliarde de ambalaje SGR au fost introduse pe piață până la sfârșitul lunii iunie. „Rezultatele foarte bune înregistrate de SGR, în cele șapte luni de la demararea programului în România, demonstrează că românii au încredere în acest sistem și-l consideră un instrument util pentru reciclare. Consumatorii au deprins obiceiul de a returna către comercianți recipientele de…
Mai mult...Calendar istoric al judeţului Sălaj: 29 iulie
1885: se termină lucrările la Şcoala Confesională din Bulgari S-a întâmplat în 29 iulie 1830 – Abdicarea lui Carol al X-lea al Franţei. 1834 – A fost înregistrat primul accident rutier. O diligenţă cu aburi, a inginerului Edinburg, a lovit o piatră pusă în mod intenţionat în drum. Cazanul cu aburi a explodat provocând moartea a 5 persoane. 1848 – În parcul Zăvoi din Râmnicu Vâlcea, în faţa unei numeroase asistenţe, după ce s-a citit noua Constituţie, un grup de tineri, avându-l în frunte pe Anton Pann, a intonat pentru prima oară imnul Revoluţiei paşoptiste „Deşteaptă-te,…
Mai mult...Porolissum, inclus în Patrimoniul UNESCO
Porolissum, inclus în Patrimoniul UNESCO
Mai mult...Criticul și istoricul literar Nicolae Manolescu n-a fost uitat!
Timpul a confirmat că adevăratele valori nu mor niciodată. Cea mai elocventă dovadă sunt amintirile celor care l-au cunoscut nemijlocit în viață. Este cazul și regretatului Nicolae Manolescu, cel mai valoros critic și istoric literar din România după AL Doilea Război Mondial. În fiecare număr al revistei „România Literară”, al cărei director a fost decenii de-a rândul, contemporanii lui îl evocă în pagini impresionante, pline de adevăr, despre complexa lui personalitate. În numerele 29-30 Iulie 2024, scriitorul Ovidiu Dunăreanu îl evocă în eseul „Strălucirea din ochii profesorului”. O mențiune –…
Mai mult...Bancul zilei
O femeie în vârstă roagă liftierul să o ducă la etajul 99 al hotelului. Cum urca liftul se auzeau tot felul zgomote ciudate. Albă la faţă, femeia întreabă: – Nu schimbaţi niciodată cablurile la ascensor? – Ba da, atunci când se uzează, răspunde liftierul. – Şi când ştiţi că s-au uzat? – Atunci când se rup.
Mai mult...Zalăul marchează Ziua Imnului Național
Zalăul a fost gazda unei ceremonii dedicate Zilei Imnului Național al României, „Deșteaptă-te, române”. Evenimentul a avut loc în data de 29 iulie în Parcul Central Municipal, unde s-a desfășurat un ceremonial militar și religios, onorând astfel simbolul național care a unit și inspirat generații de români. Imnul „Deșteaptă-te, române”, cu versuri din poemul patriotic „Un răsunet” scris de Andrei Mureșanu, a fost interpretat de către un grup de tineri talentați, amintind de prima sa intonare în 29 iulie 1848, în Parcul Zăvoi din Râmnicu Vâlcea. Ceremonialul de la Zalău…
Mai mult...