Topul regiunilor din România după IQ. Unde trăiesc cei mai inteligenți oameni din țara noastră

După cum suntem informați de Internet, evaluarea inteligenței umane, adesea măsurate prin teste de IQ (coeficient de inteligență) este un subiect de mare interes în rândul populației din regiunile țării noastre. Diferențele regionale sunt influențate de factori precum: educația, cultura, accesul la cultură și mediul economic etc. Astfel, nivelul și calitatea educației joacă un rol principal în determinarea IQ-ului, accesul la instituții de învățământ de prestigiu și programele educaționale avansate tind să aibă locuitori cu IQ-uri mai mari. Economia robustă oferă mai multe oportunități de dezvoltare profesională și personală. Regiunile…

Mai mult...

România în Raportul european privind statul de drept 2024

Comisia Europeană a publicat Raportul anual privind statul de drept pentru anul 2024, analizând în detaliu evoluțiile din toate statele membre ale Uniunii Europene. Aflat la a cincea ediție, raportul examinează patru piloni esențiali: sistemele naționale de justiție, cadrul anticorupție, libertatea și pluralismul mass-media și alte mecanisme de control și echilibru instituțional. În cadrul acestui raport, România a fost menționată în multiple contexte relevante pentru statul de drept, cu atât aspecte pozitive cât și negative evidențiate. Aspectele pozitive ar fi următoarele: Îmbunătățirea calității și eficienței justiției: Înalta Curte de Casație…

Mai mult...

APIA eliberează adeverințe pentru sectorul zootehnic

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură informează că începând din data de 24 iulie eliberează adeverințe pentru beneficiarii intervențiilor în sectorul zootehnic pentru: PD-21: sprijin cuplat pentru venit, vaci de lapte PD-22: sprijin cuplat pentru venit, carne de vită PD-23: sprijin cuplat pentru venit, bivolițe de lapte PD-24: sprijin cuplat pentru venit, ovine-caprine Adeverințele sunt eliberate în baza convențiilor încheiate de APIA cu instituții bancare și nebancare și cu fondurile de garantare din domeniul agricol. Aceste convenții se adresează fermierilor care intenționează să acceseze credite în vederea finanțării activităților…

Mai mult...

Consiliul Județean Sălaj își construiește propriul sistem de producere a energiei electrice

Consiliul Județean Sălaj va implementa un sistem de producere a energiei electrice prin intermediul panourilor fotovoltaice la sediul instituției, deoarece, în acest moment, încălzirea se realizează cu pompe de căldură aer – apă, care funcţionează cu energie electrică, iar preţurile sunt în continuă creştere. „Acest proiect urmărește reducerea dependenței de sursele convenționale de energie și a costurilor aferente consumului de energie electrică, contribuind totodată la protecția mediului înconjurător. Implementarea unui sistem fotovoltaic va reduce semnificativ costurile cu energia electrică la sediul Consiliului Județean Sălaj, iar utilizarea energiei solare va crește…

Mai mult...