Să se ştie!
Mai mult...Zi: 2 iunie 2024
Workshop-ul „INOVAȚIA în restaurarea patrimoniului cultural. NECESITATE ȘI OPORTUNITATE”
Muzeul Județean de Istorie și Artă Zalău, în parteneriat cu Asociația Conservatorilor și Restauratorilor din România, organizează workshop-ul „INOVAȚIA în restaurarea patrimoniului cultural. NECESITATE ȘI OPORTUNITATE”. Muzeul Județean de Istorie și Artă Zalău anunță organizarea unui workshop remarcabil, dedicat inovațiilor în restaurarea patrimoniului cultural. Evenimentul, intitulat „INOVAȚIA în restaurarea patrimoniului cultural. NECESITATE ȘI OPORTUNITATE”, va avea loc în perioada 3-4 iunie și va reuni 30 de restauratori și investigatori din zece muzee și institute de cercetare din România: Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei Cluj-Napoca, Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud, Muzeul Național…
Mai mult...Ce beneficii am când închei o asigurare de sănătate?
Asigurarea de sănătate este mult mai mult decât un simplu produs financiar; reprezintă o formă esențială de protecție care poate avea un impact profund asupra vieții și bunăstării tale. Încheierea unei asigurări de sănătate prin intermediul platformei Asigurare-de-Sanatate.ro oferă numeroase avantaje și beneficii, care devin evidente în momentele de nevoie medicală. Protecție Financiară în Momente Critice Principalul beneficiu al unei asigurări de sănătate este acoperirea financiară a cheltuielilor medicale. În caz de accident sau boală, costurile de spitalizare pot deveni exorbitante. O asigurare de sănătate acoperă aceste costuri, inclusiv tarifele…
Mai mult...Calendar istoric al judeţului Sălaj – 2 Iunie
1864: în Bocşa natală este înmormântat Simion Bărnuţiu S-a întâmplat în 2 iunie 1857 – S-a născut compozitorul britanic Sir Edward Elgar (m.23.02.1934). 1879 – S–a născut criticul şi teoreticianul francez de origine italiană Riccioto Canudo („Manifestul celor şapte arte”) (m.10.11.1923). 1880 – Guvernul SUA rcunoaşte independenţa de stat a României. 1896 – Guglielmo Marconi primeşte patentul pentru noua sa invenţie: radioul. CALENDAR CREŞTIN: • Ortodox: Sf. mare mucenic Ioan cel Nou de la Suceava; Sf. Nichifor, patriarhul Constantinopolului • Greco-catolic: Sf. Nichifor, patriarhul Constantinopolului († 829) • Reformat: Punkosd 3 napja – Anita, Etele • Romano-catolic: Ss. Marcelin…
Mai mult...Bancul zilei
– Ce mai faci, băi Gheorghe? – Nu prea bine, Ioane… supărat… – Păi de ce? – Nu mai există loialitate şi încredere pe lumea asta… – De ce, mă? Ce-ai păţit? – Am aflat azi că şi nevasta şi amanta mă înşală!
Mai mult...Avantajele asigurării pentru locuință: O protecție esențială pentru viitorul familiei
Asigurarea facultativă a locuinței și a bunurilor conținute în aceasta reprezintă una dintre cele mai importante forme de protecție financiară pe care o persoană fizică le poate contracta. Într-o lume expusă constant la riscuri și dezastre naturale, asigurarea locuinței devine esențială pentru menținerea stabilității financiare și pentru protejarea agoniselii de o viață a unei familii. Importanța Asigurării pentru Locuință Fenomenele naturale precum inundațiile, cutremurele, incendiile și exploziile pot aduce pagube majore și neprevăzute, având potențialul de a distruge complet locuința unei familii. Deși tehnologia a avansat și există soluții tot…
Mai mult...Avantajele Asigurării CASCO: Protecția completă a autovehiculului tău
Într-o lume în care autovehiculele reprezintă o necesitate zilnică pentru mulți dintre noi, protejarea acestora devine esențială. Asigurarea CASCO (asigurare facultativă pentru autovehicule) oferă o acoperire extinsă care depășește cu mult protecția limitată oferită de asigurările obligatorii RCA (Răspundere Civilă Auto). În cele ce urmează vom explora în detaliu avantajele asigurării CASCO și de ce ar trebui să consideri această opțiune pentru mașina ta. Asigurarea CASCO poate fi oferită de companiile de asigurări autorizate care activează pe piața de profil. Printre acestea se numără firme precum Allianz-Țiriac, Omniasig, Groupama, Asirom,…
Mai mult...Pălinca de Ortelec, premiată la Festivalul Pălincii
Emil Chiș din Ortelec se numără printre producătorii de pălincă premiați la prima ediție a Festivalului Pălincii, eveniment organizat zilele trecute de Cotidianul Magazin Sălăjean în parteneriat cu Primăria Zalău și cu sprijinul Centrului de Cultură și Artă al Județului Sălaj. Juriul coordonat de maestrul bucătar Mircea Groza i-a acordat sălăjeanului un premiu special pentru pălinca de căpșuni, sortiment exclusivist, obținut printr-o tehnologie aparte. Prezent la eveniment, Emil ne-a declarat că familia sa deține cazane pentru pălincă de mai multe generații. „Noi asta facem. Avem cazane de pălincă de multe…
Mai mult...