CNAIR anunță că în perioada 14.06 – 16.06.2023 se va desfășura un transport cu depășiri gabaritice pe traseul: Marca (județul Sălaj) – DN19B – Nușfălău – DN1H – DN1G – Sânmihaiu Almașului – DN1F – Nădășelu – A3 – Turda – A10 – Sebeș – A1 – Centura Sibiu – A1 – Boița – DN7 – Centura Călimănești – DN7 – Râmnicu Vâlcea – DN67 – DN64 – Găneasa – DN65 – Drum Expres Sibiu-Pitești (Ocolire Slatina) – DN65 – Albota – DN65A – Roșiorii de Vede – DN65A –…
Mai mult...Zi: 13 iunie 2023
Locuri de muncă 13.06.2023
*** Societate Comercială cu profil carmangerie angajează vânzătoare. Program: Luni – Vineri 9 – 17; Două sâmbete pe lună 8 – 14. Relaţii la telefon 0743 603661 sau la intrare în Piaţa mică Astralis. *** Caut persoană pe perioadă nedeterminată în Zalău pentru întreţinere: casă, curte şi un câine. Preferabil femeie văduvă 50 – 60 ani, fără obligaţii. Relaţii la numărul de telefon 0722 231065 sau 0756 399756.
Mai mult...Se scumpește apa!
Compania de Apă Someș S.A. anunță intenția de ajustare a prețului apei potabile, respectiv a tarifului de canalizare-epurare, începând cu 1 iulie 2023, după cum urmează: Preț apă potabilă : 5,58 lei/mc inclusiv TVA (9%) Tarif canalizare-epurare : 5,92 lei/mc inclusiv TVA (9%) Compania justifică scumpirea prin nevoia respectării Planului anual de evoluție a tarifelor la apă și canalizare (strategiei tarifare) în perioada 2017-2023, conform hotărârii nr. 12/02.10.2018 a Asociației Regionale pentru Dezvoltarea Infrastructurii în Bazinul Hidrografic Someș-Tisa, precum și în nevoia de a îndeplini condiționalitățile din Contractul…
Mai mult...Terminale POS la Casa Județeană de Pensii Sălaj
Casa Județeană de Pensii Sălaj (CJP Sălaj), printr-o informare de presă din data de 13 iunie, vine în atenția pensionarilor și asigurațior din sistemul public de pensii cu precizări legate de plata serviciilor prin terminalele POS de la casieria instituției. Aici se pot încasa prestații de asigurări sociale și prestațiile de legi cu caracter special, contribuțiile de asigurări sociale, alte sume datorate bugetului asigurărilor sociale de stat, bugetului de stat și fondului pentru accidente de muncă și boli profesionale, precum și contribuțiile pentru biletele de tratament.
Mai mult...FAŢĂ ÎN FAŢĂ cu Adrian Lungu: invitat Adrian Szucs (VIDEO)
De vorbă cu Adrian Szucs, bucătarul care a gătit pentru jucătorii de la Real Madrid
Mai mult...Fotografia zilei
De sezon…
Mai mult...Drumul de legătură dintre Satu Mare și Sălaj, modernizat până la sfârșitul verii
Până la sfârșitul acestei veri se va finaliza modernizarea drumului județean până la granița cu județul Sălaj, pe ruta Beltiug – Dobra – Hurezu Mare – Corond – Bogdand – Nadișu Hododului – Hodod, a anunțat conducerea Consiliului Județean Satu Mare. Pataki Csaba, președintele Consiliului Județean Satu Mare și Oliviu Buzgău, vicepreședintele Consiliului Județean Satu Mare, au participat la o inspecție în localitățile Bogdand și Hodod, vizită care a avut ca scop coordonarea lucrărilor și rezolvarea problemelor apărute pe parcurs.„În zilele următoare, Consiliul Județean Satu Mare și constructorul vor lucra…
Mai mult...Este educația un domeniu strategic și prioritar pentru dezvoltarea României?
Alexandru Tamba Așa ar trebui să fie, însă ultimele evenimente, respectiv rezultatele negocierii dintre guvern și sindicatele din învățământ ne arată că în realitate nu este așa. Ordonanța de guvern care a pus capăt grevei profesorilor, și este bine că s-a sfârșit, de fapt s-a suspendat, după cum afirmă liderii profesorilor, a fost publicată luni, 12.06.2023, în Monitorul Oficial. Ce ne spune această ordonanță? În primul rând, ne spune, la art.II, că începând cu luna iunie 2023, salariile de bază ale personalului prevăzut în anexa I, cap.I, lit. A a…
Mai mult...Calendar istoric al judeţului Sălaj – 13 Iunie
1936: la Crasna este dezvelit monumentul închinat lui Nicolae Titulescu S-a întâmplat în 13 iunie 1720 – Pacea de la Frederiksborg; Danemarca ia în stăpânire întreg ţinutul Schleswig-Holstein. 1848 – Gheorghe Bibescu, domnul Ţării Româneşti (1842-1848), a abdicat şi a plecat la Braşov. 1909 – George Lahovari, inginer, scriitor (n.1838). 1926 – S-a născut scriitorul Paul Miron. 1927 – S-a născut Slim Dusty (David Gordon Kirkpatrick), cântăreţ country australian. 1927 – S-a născut Attila Zoller, chitarist şi compozitor ungur de jazz, cu activitate în S.U.A. CALENDAR CREŞTIN: • Ortodox: Sf. mucenic Achilina; Cuv. Trifilie, episcopul Levcosiei din Cipru • Greco-catolic: Sf. Achilina,…
Mai mult...În regiunea Nord-Vest s-au dat în folosință, în acest an, mai puține locuințe
Un studiu recent al Institutului Național de Statistică (INS) arată situația pe regiuni a locuințelor date în folosință la nivel național. Perioada luată în calcul o reprezintă primul trimestrul 2023 raportat la primul trimestrul din 2022. Se constată astfel că, în perioada de referință, au fost date în folosinţă un număr de15.329 locuinţe, în scădere cu 578 de locuinţe faţă de aceeași perioadă a anului trecut. În mediul urban au fost date în folosință 9429 de locuințe (cu 259 mai multe decât în 2022), iar în mediul rural 5900 locuințe…
Mai mult...Bancul zilei
Iar te duci la cârciumă, nenorocitule?! Săptămâna viitoare trebuie să plătim întreţinerea! – Şezi blândă, că mă întorc până atunci!
Mai mult...Codul rutier se modifică: faza scurtă, obligatorie pe toate drumurile publice
Șoferii vor trebui să folosească faza scurtă pe toate drumurile publice, respectiv și pe cele naționale sau județene, nu doar pe autostrăzi, drumuri expres sau europene, așa cum stabilește Codul rutier acum. Această propunere legislativă, ce urmează să fie publicată în Monitorul Oficial, este destinată completării legislației naționale din domeniul circulației rutiere, în condițiile în care, în multe țări europene, legislația rutieră stabilește obligația de a folosi luminile de întâlnire în afara localităților, indiferent de tipul drumului, acest lucru având ca scop reducerea numărului de accidente auto. Potrivit statisticilor Uniunii…
Mai mult...Sălăjean cu spirit civic, lăudat de polițiștii clujeni
Un sălăjean în vârstă de 34 de ani, a dat dovadă în acest week-end de spirit civic și de responsabilitate față de cei din jur. Acesta a participat la „Târgul de Vară de la Negreni”, care s-a desfășurat în perioada 8-11 iunie, lângă localitatea Negreni. În timp ce se plimba prin mulțime, bărbatul a găsit, din întâmplare, un portmoneu în care se găseau documente, carduri și suma de 900 de lei. Acesta a sesizat imediat polițiștii care erau prezenți la eveniment. Pornind de la informațiile oferite, polițiștii clujeni au reușit, în…
Mai mult...Cum evităm pătarea frunzelor la roşii
Pentru prevenirea și combaterea organismelor dăunătoare: PHYTOPHTHORA INFESTANS (mană), SEPTORIA LYCOPERSICI (pătarea albă a frunzelor), ALTERNARIA SOLANI (pătarea brună a frunzelor), CLADOSPORIUM FULVUM (pătarea cafenie a frunzelor), PHYTOPHTHORA PARASITICA (putrezirea rădăcinii, tulpinii și fructelor), XANTHOMONAS CAMPESTRIS pv. vesicatoria (pătarea frunzelor și băşicarea fructelor), PSEUDOMONAS SYRINGAE pv tomato (pătarea pustulară a fructelor), FUSARIUM OXYSPORUM (ofilirea fusariană), VERTICILLIUM DAHLIAE (verticilioză tomatelor), BOTRYTIS CINEREA (putregaiul cenușiu) și dăunători: MACROSIPHUN EUPHORBIAE (păduchele solanaceelor), TRIALEURODES VAPORARIORUM (musculița albă), TETRANYCUS URTICAE (păianjenul roșu) PHYTOPHTHORA INFESTANS (mană) – ciupercă se transmite de la un an la altul,…
Mai mult...