Programul Transport: Investim 9,6 miliarde euro în infrastructura de transport

9,6 miliarde de euro vor fi investiți în infrastructura românească de transport în următorii ani, dintre care 4,65 miliarde vor fi fonduri europene nerambursabile. Decizia alocării fondurilor a fost luată la Bruxelles, unde Comisia Europeană a aprobat Programul Transport, propus de Guvern în cadrul Politicii de Coeziune 2021-2027. Banii vor fi utilizați pentru finanțarea construirii de autostrăzi, drumuri expres, îmbunătățirea mai multor linii de cale ferată, numeroase lucrări navale (atât fluviale, cât și în portul Constanța). Printre drumurile de mare viteză se numără autostrăzile Pitești-Sibiu (A1), Ploiești-Brașov (A3), Târgu Neamț-Iași…

Mai mult...

A trecut pe roșu și a fost accidentată mortal

IPJ Cluj informează că azi, în jurul orei 10.35, polițiștii au fost sesizați despre producerea unui accident rutier pe strada Oașului, la intersecție cu strada Piața Liebknecht din municipiul Cluj-Napoca, unde un autocamion ar fi acroșat un pieton. Polițiștii rutieri au intervenit de urgență la evenimentul semnalat, unde au constat că un bărbat în vârstă de 35 de ani, din județul Sălaj, în timp ce conducea un autocamion, din direcția Piața Gării spre Bulevardul Muncii, ar fi surprins și accidentat o femeie în vârstă de 68 de ani, care se…

Mai mult...

Un lot de grapefruit roşu provenit din Turcia, retras de la vânzare din magazine Carrefour şi Microfruits

Un lot de grapefruit roşu provenit din Turcia, la care s-au constatat depăşiri ale valorilor admise pentru reziduuri de pesticide, a fost retras de la comercializare din mai multe magazine Carrefour şi Microfruits. Persoanele care au cumpărat fructe din acest lot sunt sfătuite să nu le consume, informează News.ro. Autoritatea Naţională Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) a anunţat, astăzi, că SC Microfruits SA a iniţiat retragerea de la comercializare şi rechemarea de la client a unui lot de grapefruit roşu, provenit din Turcia, din cauza depăşirii valorilor admise de…

Mai mult...

Elevii intră de mâine în vacanţă, după finalizarea cursurilor

Elevii vor intra în vacanţă de mâine, după finalizarea cursurilor, urmând să se întoarcă la şcoală pe data de 9 ianuarie, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei, informează Agerpres. Pentru prima dată structura noului an şcolar include cinci module de învăţare şi cinci vacanţe. Următoarea vacanţă, la decizia inspectoratelor şcolare judeţene şi al municipiului Bucureşti, este programată în perioada 6 – 26 februarie 2023. Programele „Şcoala altfel” şi „Săptămâna verde” se vor desfăşura în perioada 27 februarie – 16 iunie 2023, în intervale de câte cinci zile consecutive lucrătoare, a…

Mai mult...

Pugiliştii domină clasamentul celor mai buni sportivi de la CSM Zalău

Secţia de box de la Clubul Sportiv Municipal Zalău a avut cele mai bune rezultate din cadrul clubului în acest an, drept urmare, pugiliştii domină şi în 2022 clasamentul celor mai buni sportivi. Medaliată cu bronz la „Europenele” de junioare şi cu aur la Campionatele Naţionale, pugilista Diana Tănăsescu a fost desemnată sportiva anului la CSM Zalău. Paul Magdaş (locul 2), Margareta Hidigan (locul 3) şi Szatmari Maria (locul 3) sunt pugiliştii care completează podiumul. Tot de la secţia de box, Andreea Varga ocupă locul 4 în topul celor mai…

Mai mult...

2022: Record de investiţii străine directe

Investițiile străine directe au ajuns la un nivel record pentru primele zece luni ale acestui an. Potrivit estimării #BNR, 2022 va fi anul cu cele mai importante #investiții străine. Acest indicator ne arată că marii investitori văd, foarte clar, perspectivele de creștere pe termen lung ale economiei românești și includ #România în calculele care implică plasarea de capital. O spun cu toată convingerea: România este o țară cu o economie #stabilă și #performantă, iar acest lucru este confirmat de încrederea pe care o au investitorii în capacitatea de dezvoltare a…

Mai mult...

Beneficii interesante pe care le avem atunci când mergem la casele de amanet

De sute de ani, oamenii din intreaga lume s-au confruntat din cand in cand cu o singura problema – nevoia de numerar rapid. Si tot de mult timp, a existat o modalitate simpla de a o rezolva: sa amanetati obiecte personale de valoare pentru un imprumut in numerar. De-a lungul istoriei, casele de amanet au oferit imprumuturi banesti in schimbul unor obiecte de valoare. Aceste articole sunt apoi detinute de amanet pentru o perioada contractuala de timp in care proprietarul articolului poate rambursa imprumutul in numerar, plus o suma ca…

Mai mult...

Calendar istoric al judeţului Sălaj: 21 decembrie

1997: în faţa Bisericii Catolice din Crasna este dezvelit monumentul ridicat în cinstea lui Cserey Farkas   S-a întâmplat în 21 decembrie 1918 – S-a născut Kurt Josef Waldheim, diplomat şi politician austriac, Secretar General al Naţiunilor Unite (1972-1981) şi Preşedinte al Austriei (1986-1992) (m.14.06.2007). 1921 – S-a născut compozitorul Ştefan Andronic. 1926 – S–a născut Georgeta Crainic, pictoriţă şi poetă, stabilită în Canada din 1971. 1926 – S-a născut Freddie Hart (Fred Segrest), cântăreţ, chitarist şi compozitor country american.   CALENDAR CREŞTIN: • Ortodox: Sf. muceniţă Iuliana; Sf. mucenic Temistocle •…

Mai mult...

Apariție editorială: „Descoperim Sălajul”, volumul 11

La Editura „Caiete Silvane”, în colecția „Magazin Sălăjean”, a apărut volumul 11 din „Descoperim Sălajul”, cu sprijinul Consiliului Județean Sălaj și al Centrului de Cultură și Artă al Județului Sălaj. Volumul cuprinde reportaje semnate de Marin Ștefan, Sebastian Olaru, Augusta Teșinschi, Daniel Mureșan, Flavia Pintea, Mirel Matyas, Octavian Guțu, Dan Băcueț-Crișan, Ileana Petrean-Păușan, Florian Ungur, Simona Ciulea și Florin Negoiță. „Din cauza pandemiei, au fost doi ani în care nu am continuat proiectul «Descoperim Sălajul». A trecut pandemia, a venit războiul și criza energetică. Multă lume spune că s-a cam…

Mai mult...