Cum se negociau contractele de la Transporturi

Un consilier din Ministerul Transporturilor şi un om de afaceri apar în stenogramele DNA negociind procentul pe care ar fi urmat să-l împartă din contractul unor nave achiziţionate de Agenţia Română pentru Salvarea Vieţilor Omeneşti pe Mare (ARSVOM), se arată într-o propunere de arestare pe care DNA a trimis-o Tribunalului Constanţa. În urma cererii, 5 inculpaţi au fost plasaţi în arest la domiciliu într-un dosar de trafic de influenţă, luare de mită şi constituire de grup infracţional în cadrul Ministerului de Transporturi, informează G4media. Procurorii arată în document că omul…

Mai mult...

Calendar istoric al judeţului Sălaj – 2 Iulie

1838: se finalizează construcţia Primăriei din Zalău (Primăria veche) S-a întâmplat în 2 Iulie 1566 – A murit medicul şi astrologul francez Nostradamus (Michel de Nostre–Dame), autor al cărţii „Secole” ce conţine 966 de predicţii (n.14.12.1503). 1838 – A apărut, la Braşov, Foaie pentru minte, inimă şi literatură, publicaţie condusă de George Bariţiu, supliment literar al „Gazetei de Transilvania”. 1853 – Armata rusă invadează Turcia; începutul războiului din Crimeea. 1893 – S-a născut Demostene Botez, scriitor şi publicist, membru corespondent al Academiei Române (m.18.03.1973). 1914 – A murit scriitorul Emil Gîrleanu („Nucul lui Odobac”, „Din lumea celor care nu cuvîntă”)…

Mai mult...

Autostrada ”Transilvania”: au început lucrările la tronsonul Mihăești-Zimbor

Ministrul Transporturilor și Infrastructurii, Cătălin Drulă, a anunțat că au fost demarate lucrările la tronsonul Mihăești – Zimbor, din județul Sălaj, parte din Autostrada A3 -“Transilvania”. „ Am emis autorizații de construire pentru două proiecte care, odată finalizate, vor fi mană cerească pentru zona metropolitană a Bucureștiului și inima Ardealului”, a scris șeful Transporturilor.

Mai mult...

Despre educație, dacă vreți și sexuală

Truisme (pentru unii). Vorbe vechi (pentru alții). Le readuc în atenția dvs., poate (vă) ajută. Educația înseamnă în primul rând un exercițiu permanent de cultivare a minții (sufletului). Un exercițiu mai ales individual. Firește, școala are un rol important. Dar nu decisiv, în opinia mea. Educația nu începe și nu se termină cu școala. Dar nu poate avea loc fără școală. Ori fără părinți și fără profesori, învățători, educatori. Și nici fără elevul, studentul dornic de educație (care nu înseamnă doar cunoaștere, aici în sensul învățării, acumulării de noi cunoștințe).…

Mai mult...

Zvonotecă

# Umblă vorba prin târgul Zilahului că un boss bujetar, atunci când nu se simte bine, adică îl ia cu foame și îl trage la somn, își așează posteriorul în limuzina de serviciu și se duce la domiciliu unde, zice radio-șanț, trage un puișor de somn. Mai nou, de când vremea e schimbătoare, ba caniculă, ba vijelii, omul mare la stat și mic la sfat merge se drege cu o siestă bună la ore fixe. Telefonul e pus pe funcția „Liniște, că doarme șefu’!” iar când se reîntoarce la muncă,…

Mai mult...