SORIN CÎMPEANU: ”Renunţarea la masca de protecţie în curtea şcolilor – la latitudinea conducerii, dacă asigură program decalat”

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a afirmat,  că decizia privind renunţarea la purtarea măştii de protecţie sanitară în curtea şcolilor rămâne la latitudinea fiecărei unităţi de învăţământ, condiţia fiind asigurarea unui program decalat pentru evitarea aglomerărilor, transmite Agerpres. Cîmpeanu a menţionat că în Bucureşti s-a decis purtarea măştii într-un perimetru de 50 de metri faţă de şcoală, dar nu în curtea unităţii de învăţământ. „Se poate renunţa, conform HG, la obligativitatea purtării măştii de protecţie în curtea şcolilor cu condiţia evitării aglomerărilor. Aglomerările pot fi evitate prin solicitarea pe care Ministerul…

Mai mult...

RAFTUL CU CARTE: „Povestea lupului Hoinar”

autor: Rosanne Parry „Povestea lupului Hoinar” este inspirată dintr-un un caz real, din viața lui Iute, un lup care trăiește fericit în munți cu Mama, Tata, Ager, Năvală, Codiță și Cald, haita lui. După ce o haită rivală le invadează teritoriul, Iute se pomenește singur și e nevoit să pornească în căutarea unui nou adăpost. Rosanne Parry, autoarea „Poveștii lupului Hoinar”, dedică această carte tuturor celor care hoinăresc în căutarea unui cămin. Rosanne Parry a scris romane pentru copii distinse cu numeroase premii. Utilmul ei roman, Povestea lupului Hoinar, a…

Mai mult...

SCM Zalău, în finala barajului pentru Liga a II-a fără gol primit în semifinale

Evoluţie foarte bună a echipei SCM Zalău în „dubla manşă” cu CSO Cugir, din cadrul semifinalei barajului pentru promovarea în Liga a II-a. După 2 – 0 în turul de la Zalău, care a devenit 3 – 0 la „masa verde”, zălăuanii antrenaţi de George Zima şi Alexandru Pop nu s-au culcat pe-o ureche, reuşind să se impună cu 2 – 0 şi în returul de la Cugir. O dublă din partea căpitanului Raul Stanciu şi reuşitele lui Mihai Forna şi Sergiu Pop au scris istoria celor două meciuri, fără…

Mai mult...

Locuri de muncă 17.05.2021

*** Eaton Electro Producţie Sârbi angajează Operatori Producţie. Se lucrează în 1,2 sau 3 schimburi în condiții de muncă foarte bune. Deschidem rute noi de transport din localităţile: Aluniș, Benesat, Biuşa, Horoatu Cehului, Cehu Silvaniei. Puteţi depune o cerere de angajare la sediul din loc. Sârbi, comuna Farcaşa, strada Independenţei nr. 8 sau la adresa de e-mail: resurseumanesirbi@eaton.com. Tel.: 0262 207 555 *** S.C. DRUM INSERV S.R.L. ZALĂU, societate cu vastă experienţă în domeniul contrucţiilor civile şi industriale angajează pe raza judeţului Sălaj următoarele categorii de personal: Muncitori calificaţi şi…

Mai mult...

Ultimele zile pentru accesarea Programului Naţional Apicol

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) primește cereri de intenție pentru accesarea Programul Naţional Apicol (PNA). Termenul pentru depunerea cererilor aferente anului în curs este 31 mai. Instituția informează că, până la data menționată, primește Cereri de intenție pentru accesarea Programului Naţional Apicol (PNA) depuse de formele asociative apicole legal constituite care solicită sprijin pentru măsura A

Mai mult...

Calendar istoric al judeţului Sălaj – 17 Mai

1888: se naşte, la Crasna, K. Nagy Dezső – inginer, inventatorul simbolului KND în activitatea portuară S-a întâmplat în 17 mai 1792 – Înfiinţarea bursei de pe Wall Street, cel mai important sediu al bursei mondiale. 1814 – Norvegia are prima sa constituţie. 1820 – S–a născut publicistul german Felix Albert Bamberg, membru corespondent al Academiei Române (m.31.01.1893). 1862 – Se constituie, la Bucuresti, „Societatea de dare la semn”, prima asociatie sportiva din România. 1865 – S-a semnat la Paris Convenţia telegrafică internaţională, la care România a aderat la 27.07.1865. 1904 – S–a născut Jean Gabin, actor francez de teatru şi film;…

Mai mult...

OFICIUL FITOSANITAR SĂLAJ: BULETIN DE AVERTIZARE

Condițiile climatice din ultimele zile au favorizat apariția și dezvoltarea dăunătorului Hylemia antiqua (musca cepei). Musca cepei reprezintă unul dintre cei mai importanți dăunători ai culturilor de ceapă și usturoi. Pagubele cele mai mari sunt produse de larvele primei generații, procentul de atac putându-se ridica până la 40-50%. Larvele pătrund în frunze și în bulbi și se hrănesc cu țesuturile acestora. Plantele atacate prezintă frunzele veştejite, se îngălbenesc și se usucă. Ca urmare, recomandăm efectuarea tratamentului 1, pentru G1 la culturile de ceapă și usturoi, folosind unul din produsele: BENEVIA…

Mai mult...

Bancul zilei

Într-o şcoală de Duminică, preotul întreabă elevii: – Cine îmi poate spune cât de mult au stat Adam şi Eva în Grădina Edenului? Micuţul Bulişor se ridică şi răspunde prompt: – Până pe 15 septembrie! – Interesant, se minună preotul mirat de răspunsul dat. De ce pe 15 septembrie? – Pentru că merele nu se coc până atunci!

Mai mult...

Loteriile internaționale disponibile în România – Unde le poți juca pe cele mai populare

Loteria este unul dintre cele mai vechi jocuri de noroc și chiar și după sute de ani, a rămas în topul preferințelor. Deși principiul de joc este aproape la fel indiferent de tipul loteriei, fiecare în parte are anumite particularități. Descoperă mai jos care sunt cele mai populare versiuni și la ce cazinouri din România le poți încerca. TOP 5 loterii internaționale, populare în România Conform statisticilor, loteriile sunt unul dintre cele mai îndrăgite jocuri de noroc din țară. Dintre toate variantele disponibile în online, iată care sunt cele mai…

Mai mult...