SCM Zalău este tot mai aproape de a-și îndeplini marele vis: promovarea în Liga a II-a. Echipa pregătită de George Zima și Alexandru Pop a eliminat CSO Cugir în faza semifinală, după 3 – 0 în tur și 2 – 0 la Cugir. Gazdele au jucat cu multă ambiție și determinare în prima repriză, chiar dacă porneau cu un handicap de trei goluri, însă experiența jucătorilor zălăuani și dorința de a ajunge în marea finală și-au spus cuvântul. Așa cum era de așteptat, după rezultatul din tur cugirenii s-au instalat…
Mai mult...Zi: 15 mai 2021
Locuri de muncă 15.05.2021
*** Lipefra Tex angajează persoane cu experienţă pentru maşina de cusut, croi, brodat şi călcat. Informaţii la telefon 0784 001428 şi GESTIONAR . Curriculum Vitae la adresa de e-mail: lipefratex@yahoo.com *** SC TransEX SRL ANGAJEAZĂ Conducător auto categoria CE pentru transport internaţional de mărfuri, tur-retur şi comunitate. Informaţii la telefon: 0728 334444 sau la sediul societăţii situat în Zalău pe Bdul Mihai Viteazul nr. 102. *** S.C. DRUM INSERV S.R.L. ZALĂU, societate cu vastă experienţă în domeniul contrucţiilor civile şi industriale angajează pe raza judeţului Sălaj următoarele categorii de personal:…
Mai mult...Ludovic Orban – vizită de lucru în Sălaj
Președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban, a făcut sâmbătă o vizită de lucru în județul Sălaj, fiind însoțit de ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, președinte al Partidului Național Liberal filiala Sălaj, ministrul Agriculturii, Adrian Oros și de europarlamentarul Daniel Buda. Oficialii au fost întâmpinați de președintele Consiliului Județean Sălaj, Dinu Iancu Sălăjanu.
Mai mult...Se fac angajări: peste 140 de locuri de muncă disponibile în Sălaj
Peste 140 de locuri de muncă vacante sunt disponibile în această perioadă în județ prin intermediul…
Mai mult...Calendar istoric al judeţului Sălaj – 15 Mai
1847: se naşte, la Răstolţu Mare, Ioniţă Scipione Bădescu – ziarist, scriitor, director al ziarului „Noul curier român” S-a întâmplat în 15 mai 1718 – A fost patentată prima mitralieră din lume de către James Puckle, un avocat din Londra. 1756 – Începe războiul de şapte ani când Anglia declară război Franţei. 1838 – S-a născut Nicolae Grigorescu, pictor român (d.21.07.1907). 1845 – S-a născut Ilia Mecinikov, biolog rus, laureat al Premiului Nobel. 1848 – S-a născut Victor Vasnetov, pictor rus. 1861 – S-a înfiinţat, la Bucureşti, prima şcoală românească de medicină veterinară. CALENDAR CREŞTIN: • Ortodox: Cuv. Pahomie cel Mare; Sf.…
Mai mult...De astăzi se renunţă la masca de protecţie în aer liber şi la restricţiile de circulaţie pe timpul nopţii
Prima etapă a revenirii la normalitate a intrat azi în vigoare, după ce Guvernul a adoptat o serie de măsuri, iar Hotărârea de Guvern pentru prelungirea stării de alertă a fost modificată, informează news.ro. Principalele relaxări vizează renunţarea la portul măştii de protecţie în majoritatea spaţiilor deschise, dar şi la restricţiile de circulaţie pe timpul nopţii. În plus, programul operatorilor economici poate fi prelungit până la ora 24.00. Multe alte măsuri depind însă de rata de vaccinare, Guvernul stabilind noi ţinte pentru 1 iunie, 1 iulie şi 1 august. Guvernul…
Mai mult...Aspirina – inamic redutabil al bolilor plantelor
Aspirina (acidul acetilsalicilic) este poate cel mai cunoscut și utilizat medicament din câte există. Nu sunt mulți, însă, cei care cunosc ce beneficii aduce această substanță în culturile de plante – flori sau legume. Specialiștii Agrointeligența au publicat câteva dintre cele mai bune metode pentru utilizarea aspirinei în grădină, cum și când se aplică acest tratament cu multiple beneficii. Folosirea aspirinei la plante și flori a fost testată de cercetătorii de la Universitatea din Rhode Island care au concluzionat că medicamentul ajută dezvoltarea și producția vegetală. Efectele acidului salicilic asupra plantelor a fost analizat în SUA pe culturile de tutun și castravete. La acestea s-a studiat beneficiul pe care acidul salicilic îl are pentru plante, dar nu prin tratare, ci din conținutul deja existent la nivelul acestora, conținut semnalat în perioadele în care plantele trec prin perioade de stres. Tratarea plantelor cu acid acetilsalicilic a dovedit că poate fi redusă incidența bolilor plantelor cu procente cuprinse între 94 la sută și 47 la sută, în funcție de cultură. Beneficiile au fost analizate prin prisma faptului că plantele stropite au dezvoltat o imunitate mai ridicată, au fost într-un fel puse în alertă și au răspuns mai repede și mai bine factorilor externi. Un alt beneficiu al aspirinei este că ajută plantele să tolereze mai ușor arșița sau frigul extrem. Pentru tratamentul cu aspirină la plante aveți nevoie de o pastilă clasică și de trei litri de apă curată. Pastila – care poate fi chiar și expirată, se pisează foarte fin și se pune în apă, amestecând pentru o dizolvare cât mai bună. Mulți horticultori folosesc apă distilată pentru a prepara tratamentul. Plantele se stropesc cu tratamentul cu aspirină sau se pot uda la rădăcină.
Mai mult...Bancul zilei
– Care este diferenţa dintre o secretară blondă şi una brunetă? – Pe secretara brunetă o însărcinează şeful cu probleme de serviciu.
Mai mult...Fotografia zilei
Reclamă românească…
Mai mult...Revista “Caiete Silvane”, la un nou număr
A apărut ediția online a numărului 196 (mai 2021) al revistei “Caiete Silvane”, publicație editată de Centrul de Cultură și Artă al Județului (CCAJ) Sălaj
Mai mult...Cea mai bună înghețată de casă
Vara ne deschide mereu apetitul pentru deserturile răcoroase, aromate, dar care să nu ne pună la grea încercare metabolismul ori silueta. Vă propunem astăzi o rețetă de înghețată preparată din câteva ingrediente la îndemâna oricui, fără conservanți, fără coloranți, așa cum ați mâncat pe vremuri la tonetele de pe stradă sau în cofetării.
Mai mult...