Pe măsură ce copacii încep să înflorească odată cu începutul primăverii, gândurile creştinilor din întreaga lume se îndreaptă spre Paşti. Paştele este un moment pentru cei care îl sărbătoresc să fie alături de familie, prieteni şi cei dragi, relatează businessinsider.com. În mod tradiţional, familiile mexicane petrec adesea Vinerea Mare mâncând capirotada, o budincă dulce acoperită cu sirop zaharat, diverse fructe, nuci şi un strat de brânză. Fanesca este o supă bogată servită în Ecuador în săptămâna dinaintea Paştelui. Conţine lapte, tărtăcuţe, dovleci, fasole, cereale, mazăre, porumb, ouă şi cod sărat.…
Mai mult...Zi: 1 mai 2021
Fotografia zilei
Semănăm?
Mai mult...Sus inimile!
Cu părinteasca purtarea de grijă a Preasfințitului Părinte Petroniu, Episcopul Sălajului, în colaborare cu Parohia Ortodoxă Fetindia, reprezentată prin Pr. paroh Crăciunaș Adrian, cu ocazia Sărbătorilor Pascale am desfășurat proiectul de asistență socială și filantropică ,, SUS INIMILE”. În cadrul proiectului am organizat colectă de alimente, haine, detergenți, legume și fructe pe care le-am oferit în dar celor 170 de copii și 280 persoane vârstnice de la Casele de copii din Jibou, Cehu Silvaniei, Fizeș și Hereclean și Casele de bătrâni din Jibou, Crasna și Bic. Îi încredințăm de aleasă…
Mai mult...Calendar istoric al judeţului Sălaj – 1 Mai
1926: la Șimleu Silvaniei apare primul număr al ziarului „Plugul” S-a întâmplat în 1 mai 1493 – S-a născut Phillipus Paracelsus, fizician şi alchimist (m.24.10.1541). 1672 – S-a născut Joseph Addison, scriitor iluminist englez(m.1719). 1859 – S-a născut Alexandru Philippide, lingvist şi filolog, întemeietor al şcolii lingvistice de la Iaşi; membru al Academiei Române (m.1933). 1896 – S-a născut Mihai Ralea, sociolog, psiholog, eseist şi om politic, membru al Academiei Române (m.17.08.1964). 1904 – A murit Antonin Dvořák, compozitor ceh; împreună cu Bedrich Smetana, a pus bazele şcolii muzicale naţionale cehe (n.08.09.1841). 1916 – S-a născut Glenn Ford (Gwyelyn Samuel Newton),…
Mai mult...Bancul zilei
– Prietene, n-am avut noroc cu nicio nevastă! – Cum aşa? – Prima a fugit cu un italian… – Şi-a doua? – Nu vrea să fugă…
Mai mult...1 Mai – „Ziua Muncii” de-a lungul istoriei
În anul 1889, Congresul Internaționalei Socialiste a decretat ziua de 1 mai ca Ziua Internațională a Muncii, în memoria victimelor grevei generale din Chicago, ziua fiind comemorată prin manifestații muncitorești. Cu timpul, 1 mai a devenit sărbătoarea muncii în majoritatea țărilor lumii, diversele manifestări căpătând amploare pe măsură ce autoritățile au convenit cu sindicatele ca această zi să fie liberă. Reducerea normei orare zilnice de lucru stă la originea semnificației zilei de 1 mai, de sărbătoare internațională a lucrătorilor. În anul 1872, circa 100 de mii de lucrători din New…
Mai mult...