După zece etape în care a înregistrat şapte victorii şi trei remize, SCM Zalău a suferit sâmbătă după-amiaza primul eşec în actualul sezon. Echipa antrenată de Marius Paşca şi Alexandru Pop a cedat cu 1 – 2 în deplasare, în faşa formaţiei Someşul Dej. Zălăuanii au practicat un joc destul de bun, având o primă repriză în care au dominat jocul în totalitate, în timp ce gazdele, care nu au avut decât două ocazii importante pe tot parcursul meciului, au reuşit să se impună printr-un gol marcat din penalty, iar…
Mai mult...Zi: 13 martie 2021
Mircea Tutovan, la 69 de ani
13 martie 1952 va rămâne o dată importantă pentru voleiul românesc, fiind ziua în care s-a născut fostul mare voleibalist, Mircea Tutovan, cel supranumit „tunarul Europei”. Nu mai puţin de 10 titluri de campion a cucerit Tutovan cu Dinamo Bucureşti, câştigând cu formaţia din Capitală şi două trofee europene: Cupa Campionilor Europeni şi Cupa Cupelor. Tutovan a evoluat şi pentru cele două formaţii sălăjene, Phoenix Şimleu Silvaniei, cu care a cucerit Cupa Balcanică şi Elcond Dinamo Zalău. La Şimleu Silvaniei a ajuns în 1981, după multe intervenţii ale regretatului doctor,…
Mai mult...Manopere construcții și amenajări interioare de calitate cu experții REFORMEX
Orice persoana isi doreste ca la un moment dat in viata, sa se mute intr-o locuinta noua, de preferat intr-o casa, in care sa se poata bucura de tot confortul dorit, alaturi de cei dragi. Simpla ideea de a avea in proprietate o locuinta pentru nevoile personale si ale familie, aduce cu sine o liniste sufleteasca extrem de mare. In momentul in care va intoarceti acasa, cu siguranta va doriti sa ajungeti intr-o locuinta cu zambetul pe buze, intr-un loc in care sa va puteti bucura de siguranta si confort…
Mai mult...ARAFAT, DESPRE PAŞAPORTUL DE VACCINARE: „Adeverinţele eliberate în prezent sunt valabile în afara ţării, pot fi verificate”
Raed Arafat a vorbit la Digi24 despre oportunitatea aşa-zisului paşaport de vaccinare, pe care statele membre ale Uniunii Europene l-ar putea impune pentru a permite libertatea de circulaţie. Secretarul de stat spune că certificatele eliberate după imunizare, în centrele din România, sunt valabile şi în afara ţării şi pot fi verificate prin intermediul QR codului. „Trebuie evitată discriminarea, dacă eşti vaccinat te lăsam să te duci, dacă nu eşti vaccinat nu te lăsam să te duci. Dar sunt deja ţări care au zis că dacă vii şi eşti vaccinat sau…
Mai mult...„Pavlova” cu sos de lămâie
Un desert senzațional, de mare clasă, atât prin aspect cât mai ales prin contrastul de gusturi pe care îl oferă – acesta este Pavlova, prăjitura care poartă numele celei mai mari artiste de balet din toate timpurile, celebră pentru perfecțiunea cu care a interpretat dansul din „Lacul Lebedelor” – Anna Pavlova. Concret, prăjitura Pavlova este bezea aerată, dulce-acrișoară, cu un sos de lămâie (lemon curd).
Mai mult...Municipiul Zalău și 11 comune – în scenariul roșu
Situația epidemiologică la nivelul județului Sălaj se prezintă astfel: 8751 de persoane infectate cu SARS-CoV-2 de la începutul pandemiei;
Mai mult...Alte patru decese asociate Covid-19 în Sălaj
Patru cazuri de deces, asociate Covid-19, au fost raportate în județul Sălaj în cursul zilei de sâmbătă 13 martie.
Mai mult...Covid-19 în Sălaj: zeci de cazuri noi în ultimele 24 de ore
Alte 69 de cazuri noi de infectare cu noul coronavirus au fost raportate în județul Sălaj în ultimele 24 de ore, potrivit
Mai mult...Revista “Caiete Silvane”, la un nou număr
A apărut ediția online a numărului 194/martie 2021 al revistei “Caiete Silvane”, publicație editată de Centrul de Cultură și Artă al Județului Sălaj
Mai mult...Tăierile de primăvară la pomii fructiferi
Venirea primăverii, chiar dacă aceasta nu înseamnă neapărat temperaturi ridicate, impune necesitatea tăierii crengilor pomilor fructiferi din grădini și livezi. Nu toate anotimpurile anului sunt propice tăierilor, atrag atenția specialiștii de la Agrointeligența.
Mai mult...Calendar istoric al judeţului Sălaj – 13 Martie
1934: la Zalău se înfiinţează Şcoala Ţărănească S-a întâmplat în 13 martie 1741 – S-a născut Iosif al II-lea, împărat al Austriei (1764-1790), fiul reginei Maria Theresa (m.21.02.1790). 1848 – Începutul revoluţiei burgheze în Austria. Răscoala populară din Viena. 1865 – S-a născut fizicianul Dragomir Hurmuzescu, membru al Academiei Române. A pus bazele învăţămîntului electrotehnic românesc şi a realizat, în 1925, primele experienţe de radio din ţara noastră (m.31.05.1954). 1881 – S-a născut actorul Tony Bulandra (m.05.04.1943). 1881 – A murit Ţarul Alexandru al II-lea, împăratul Rusiei între 1855 şi 1881 (n.29.04.1818). 1887 – S-a născut generalul Gheorghe Mihail. Militar de…
Mai mult...Bancul zilei
– Dv. sunteți pacientul salvat din incendiu? – Da. – Aveți mai multe fracturi decât arsuri! – M-au stins cu lopata.
Mai mult...Amenzi de peste 85.000 de lei date pe drumurile sălăjene
Polițiștii Biroului Rutier, din cadrul Poliţiei municipale, au continuat acţiunile pe drumurile sălăjene. Peste 250 de sancţiuni au fost aplicate, fiind reţinute zeci de permise de conducere. În ultimele zile poliţiştii din cadrul Biroului Rutier au acționat în zona de competenţă, pentru prevenirea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere grave.
Mai mult...RAFTUL CU CARTE: Manuscrisele de la Marea Moartă
Începând cu anul 1947, în grotele din deșertul Qumran, Israel, au început să fie descoperite o serie de texte inedite, datate între secolul al III-lea i.Hr. și primul secol d.Hr., aparțînând sectei esenienilor, o comunitate cu caracter ascetic și cu o ideologie apocaliptică, preocupată de puritatea morală și de adecvarea fiecărui act al vieții la mesajul lui Dumnezeu. Manuscrisele de la Marea Moartă acoperă o gama largă de tematici, de la texte de rugăciune la reproduceri ale unor cărți din Biblie (cum ar fi, de exemplu, Cartea lui Isaia), de…
Mai mult...