SUPLIMENT EDUCAŢIA – DE LA TABLĂ LA TABLETĂ: Noul an şcolar, în ceaţă

Deşi se discută intens în această perioadă pe subiect şi deschiderea noului an şcolar se apropie cu paşi rapizi, ceea ce face ca presiunea din partea elevilor, profesorilor şi părinţilor să fie din ce în ce mai mare, totuşi autorităţile încă nu au stabilit cum se va desfăşura anul şcolar 2020-2021. Cert este că preşedintele Klaus Iohannis a spus, zilele trecute, că „şcoala sigur nu va începe în condiţii normale, fiindcă pandemia până în septembrie nu va dispărea”. Oficialul a precizat că perspectiva este către un scenariu mixt – cu…

Mai mult...

CNAS propune noi reguli de acordare a concediului pentru persoanele aflate în carantină şi izolare

Casa Naţională pentru Asigurări de Sănătate a pus în dezbatere publică noile reguli pentru acordarea concediului medical persoanelor care se află în carantină şi izolare, scrie Jurnalul Prahovean. Proiectul prevede că persoanelor pentru s-a instituit măsura carantinei sau izolării până la data intrării în vigoare a Legii nr. 136/2020, dar pentru care nu au fost emise certificatele de concediu medical în această perioadă, li se aplică prevederile legale aflate în vigoare la data carantinării: „pentru persoanele care se află în carantină sau izolare instituită până la data intrării în vigoare…

Mai mult...

RAFTUL CU CARTE: Energia de esență divină și secretele din adâncul României. Lucruri neobișnuite ascunse opiniei publice

autor: Boerescu Dan-Silviu Suntem o țară neajutorată din punct de vedere energetic, total dependentă de resursele aduse din exterior, sau, dimpotrivă, dispunem de rezerve absolut nebănuite, care ne-ar putea transforma într-un pol regional (și nu numai) de putere? Între aceste două extreme, se ascund două veacuri de încercări epopeice și o sumedenie de teorii ale conspirației, populate cu tot felul de ipoteze fantastice, fiindcă, de fapt, nici chiar o intervenție celestă – generatoare de „energie pură” – nu este deloc exclusă… Bătălia marilor puteri pentru o resursă strategică care a…

Mai mult...

Cluj-Napoca este în finala competiţiei pentru titlul de Capitală Europeană a Inovării în 2020 şi ar putea câştiga 1 milion de euro

Alături de Milano, Valencia, Viena şi alte opt oraşe europene, Cluj-Napoca este în finala competiţiei pentru titlul de Capitală Europeană a Inovării în 2020 şi ar putea câştiga 1 milion de euro, anunţă Comisia Europeană, conform G4media. Douăsprezece oraşe din nouă ţări se află în finala competiţiei pentru titlul de Capitală Europeană a Inovării 2020. Finanţat prin Orizont 2020, programul pentru cercetare şi inovare al UE, premiul recunoaşte meritele oraşelor europene care dezvoltă ecosisteme de inovare dinamice menite să abordeze provocările din viaţa publică şi să îmbunătăţească viaţa oamenilor. Finaliştii…

Mai mult...

Aparat care înlătură bacteriile și acarienii de pe cărți, la Biblioteca Județeană

Un aparat performant, foarte necesar în orice perioadă, dar cu precădere în perioada pandemiei, a intrat de ieri în dotarea Bibliotecii Județene “Ioniță Scipione Bădescu” din Zalău. Este vorba despre un aparat de “sterilizare” a cărților. Sterilizatorul achiziționat este un aparat realizat după ultimele tehnologii în domeniu și a costat 35.000 de lei.

Mai mult...

Locuri de muncă 5.08.2020

*** Societate Comercială angajează responsabil de clientelă cu competenţe tehnice. Sunaţi la SC Eudis SA Crişeni telefon 0260 610372. ***Caut persoană serioasă pentru îngrijire vârstnică în loc. Crişeni nr.1 (la intrare). Relaţii la telefon 0748 227717. *** Execut acoperişuri ţiglă ceramică sau metalică, dulgherie, izolaţii carton sau polistiren, jgheaburi, reparaţii de urgenţă, construcţii. Discount 10% pensionari. Relaţii suplimentare la telefon: 0742 606161. *** Societate Comercială angajează TÂMPLARI (calificaţi şi necalificaţi). Relaţii la telefon 0733 414299. *** S.C. CLIO S.R.L. angajează inginer constructor ofertare – licitaţie – producţie. Relaţii la telefon…

Mai mult...

Calendar istoric al judeţului Sălaj: 5 august

1927: la Zalău ia fiinţă Clubul Sportiv „Meseşul”, sub conducerea primarului Vasile Cloaje S-a întâmplat în 5 august 1424 – Prima menţiune a vămii de la Calafat; prin acest punct se realiza o parte din comerţul Ţării Româneşti cu Peninsula Balcanică. 1729 – A murit Thomas Newcomen, inventator britanic, pionier al descoperirii maşinii cu abur (n.1663). 1889 – Prima apariţie în public a compozitorului George Enescu, la vîrsta de opt ani, cîntînd la vioară într-un concert de binefacere. 1894 – S-a născut istoricul Andrei Oţetea, membru al Academiei Române („Renaşterea”) (m.28.03.1977). 1895 – A murit Friedrich Engels, filozof german(n.28.11.1820). CALENDAR…

Mai mult...

Barajul pentru Liga I se joacă pe 9 și 12 august

Federația Română de Fotbal a anunțat că barajul pentru menținerea / promovarea în Liga 1 se va desfășura în formatul tur – retur, în datele de 9 și 12 august. În cadrul acestuia se vor întâlni ocupanta locului 7 din playout-ul Ligii I și ocupanta locului 3 din playoff-ul Ligii II. Se cunoaște doar o echipă Deși au mai rămas doar câteva zile până la baraj, momentan se cunoaște doar una dintre cele doua echipe care se vor înfrunta. Este vorba de echipa CS Mioveni, care a încheiat pe locul…

Mai mult...

Doar anumite categorii de persoane mai pot intra pe teritoriul Ciprului

Vacanțele pe care mulți dintre români le-au programat, chiar achitat, pentru Cipru, în vara acestui an, sunt compromise. Condițiile de intrare pe teritoriul statului cipriot s-au complicat sever în ultimele zile astfel încât, de turiști, nici nu mai poate fi vorba, chiar și doar pentru faptul că toți cei care intră din anumite zone, inclusiv România, în Cipru, intră automat în autoizolare pentru două săptămâni. 

Mai mult...