Consilierii judeţeni liberali sunt împotriva finanţării din bani publici a Autorităţii Teritoriale de Ordine Publică (ATOP). Nemulţumirile cu privire la activitatea şi rolul ATOP Sălaj, dar mai ales a remuneraţiilor pe care le primesc membrii acestei autorităţi, au fost exprimate în cadrul ultimei şedinţe de Consiliul Judeţean (CJ), când reprezentanţii judeţului au trebuit să voteze două proiecte de hotărâre în acest sens: ”Proiect de hotărâre pentru modificarea componenţei nominale a ATOP Sălaj”, respectiv „Planul strategic al ATOP Sălaj pentru anul 2019”. În opinia consilierului judeţean Radu Nistorecu, retribuţia pe care…
Mai mult...Zi: 28 ianuarie 2019
Furturile și alcoolul la volan – pe ordinea de zi a polițiștilor
Polițiștii din Sălaj au intervenit sfârșitul de săptămână care a trecut, la peste 30 de evenimente, cele mai multe fiind sesizate prin apelul de urgență 112. Aceștia au aplicat peste 400 de sancţiuni contravenţionale, iar în urma acțiunilor și intervențiilor efectuate, au constatat 13 de infracțiuni. În perioada 25-27 ianuarie a.c., polițiștii sălăjeni au acționat, la nivel județean, pentru prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea ordinii şi siguranţei publice. Au fost organizate trei acțiuni și s-a intervenit la 34 de evenimente, dintre care 24 au fost sesizate prin apelul de urgență 112. În…
Mai mult...Sătmărean urmărit național, prins de polițiștii sălăjeni
Un tânăr din judeţul Satu Mare, dat în urmărire naţională de către Inspectoratul de Poliţie Judeţean Satu Mare, a fost prins de poliţiştii din Sălaj. Pe numele acestuia, Judecătoria Carei a emis mandat de arestare preventivă, fiind bănuit de comiterea unei infracţiuni de tâlhărie calificată. Duminică, de 27 ianuarie a.c., poliţişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale, împreună cu poliţiştii din carul Poliţiei Oraşului Jibou, au identificat pe raza localităţii Muncel un tânăr, de 24 de ani, din Judeţul Satu Mare, pe numele căruia Judecătoria Carei a emis la data…
Mai mult...ROBOR o ia razna din nou
Dobânzile Robor au crescut puternic vinerea trecută, iar unul dintre motivele creşterii poate fi scăderea lichidităţii ca urmare a plăţilor de taxe şi impozite care se fac spre finalul lunii ianuarie a fiecărui an, după cum spun analiștii bancari. Indicele Robor la 3 luni, în funcţie de care se calculează costul creditelor de consum în lei cu dobândă variabilă, a crescut vineri la 3,11 la sută pe an, de la 3,03 la sută pe an miercuri. Joia trecută a fost zi nebancară. Indicele Robor la 6 luni, utilizat la calculul…
Mai mult...Calendar istoric al judeţului Sălaj: 28 ianuarie
1937: la Zalău vede lumina tiparului „Almanahul Dascălilor Noştri”
Mai mult...Sistemul de şcolarizare – între paralizie şi agonie
Pe rețelele de socializare s-au format grupuri de părinți și profesori, care-și expun părerile, care mai de care, despre cum să fie educați copiii. Am văzut sloganuri de genul: „Părinți și profesori împreună pentru copii”. Eu, împreună cu cine, cu unul și cu celălalt, noi, părinții și poate câțiva bieți profesori?! Uneori am impresia că unii chiar duc lipsă de activitate și nu găsesc altceva mai important de făcut, decât să ofere sfaturi gratuit. Urăsc discuțiile despre școala românească și mai ales cele care ar trebui să mă „ajute” să-mi…
Mai mult...Cauți pe net informații despre bombe artizanale? Vei risca ani grei de închisoare
Cei ce se uită la videoclipuri sau caută explicații despre fabricarea sau folosirea explozibililor, bombelor artizanale, armelor de foc și substanțelor nocive ar putea face până la 12 ani de închisoare, conform unui proiect de act normativ al Ministerului Afacerilor Interne (MAI), lansat recent în dezbatere publică. Un Proiect de lege pentru modificarea și completarea Legii nr. 535/2004 privind prevenirea și combaterea terorismului a fost pus de curând în dezbatere publică pe website-ul MAI și vizează înăsprirea pedepselor aplicate celor ce comit acte de terorism, dar și introducerea unor noi…
Mai mult...Studiu de caz: Mentenanța și serviciile de curățenie antrenează turismul în Sălaj
Piața serviciilor de curățenie este cu mult mai antrenată în regiunea Nord-Vestică a României, după cum se arată într-un studiu desfășurat în Sălaj. Potrivit acestuia, cele mai importante spații care beneficiază de servicii profesionale de curățenie sunt cele ale instituțiilor publice, ale hotelurilor, dar și cele ale centrelor de relaxare, cum ar fi Băile termale Boghiș sau Muzeul Județean de Istorie și Artă Zalău. Grație serviciilor profesionale de curățenie, turiștii (independent de fluxul acestora) se pot bucura de vizitarea unor spații constant curățate și igienizate. Sălăjenii ocupă locul 3 într-un…
Mai mult...ANAF-ul vine cu „aisbergul” peste contribuabili
Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a anunţat că a demarat operaţiunea Aisberg, reprezentând o acţiune amplă de verificare fiscală a celor mai mari companii, acoperind toate domeniile economice din România.”Operaţiunea Aisberg se va desfăşura pe întreaga durată a anului 2019 şi presupune intensificarea controalelor şi eficientizarea derulării acestora la companiile mari, cu scopul menţinerii unui tratament echidistant pentru toate categoriile de contribuabili care desfăşoară activităţi în România”, se arată în comunicat.Astfel, principalele direcţii de acţiune ale ANAF, în perioada următoare, sunt combaterea fenomenului externalizării profitului şi verificarea manierei în…
Mai mult...Fotografia zilei
Hai să te pup…
Mai mult...Incendiu într-o gospodărie din Inău
Secţia de pompieri Jibou a fost solicitată să intervină, luni dimineața, la un incendiu izbucnit la anexa unei gospodării (bucătărie de vară) din localitatea Inău. Cauza probabilă de incendiu a fost de natură termică (coş de fum amplasat ori neizolat corespunzător faţă de materiale combustibile).A ars tavanul din lemn pe o suprafaţă de aproximativ 5 metri pătrați.
Mai mult...Primăriile ajută persoanele fizice la completarea și depunerea declarației unice
Dacă au probleme sau neclarități la completarea și transmiterea declarației unice, persoanele fizice care au venituri din activități independente pot cere o mână de ajutor de la autoritățile locale din primării. Însă numai în localitățile care n-au o unitate proprie a Fiscului. Măsura este inclusă în Codul de procedură fiscală. „Organul fiscal local în colaborare cu organul fiscal central acordă asistență în vederea completării și/sau depunerii declarației unice privind impunerea veniturilor persoanelor fizice pentru contribuabilii care au domiciliul fiscal în localitatea în care își are sediul organul fiscal local și…
Mai mult...