Atunci când vine vorba despre o vizită la cabinetul stomatologic, cu siguranță tuturor ne vine în minte un anumit instrument pe care îl asociem, într-un fel sau altul, consultației de pe scaunul de la dentist. În general, oamenii se gândesc la freza dentară, instrument al cărui sunet ne rămâne bine întipărit în memorie, la fel ca frica pe care, în foarte multe cazuri, o generează. Însă orice vizită la medicul dentist începe prin folosirea trusei de consultație – parte a instrumentarului stomatologic, utilizată în orice cabinet dentar. Și, chiar dacă…
Mai mult...Zi: 25 aprilie 2018
Curs de formare profesională, la Spitalul Judeţean Zalău
Reprezentanţi ai spitalelor şi centrelor medicale din Cluj, Baia-Mare, Zalău, Carei, Borșa și Șimleul Silvaniei se întâlnesc la Zalău, în perioada 26-28 aprilie, la cursul de formare profesională intitulat „Rolul medicului curant/prescriptor în asigurarea securităţii transfuzionale”. Organizată de Spitalul Județean de Urgență Zalău, în colaborare cu Facultatea de Medicină și Farmacie Oradea și Societatea de Medicină Transfuzională „Karl Landsteiner”, manifestarea este dedicată personalului implicat în stabilirea admiterii la donarea, colecta, controlul biologic, prepararea, conservarea, distribuția și administrarea de sânge și componente sanguine umane, La cursul susținut de conf. univ. dr.…
Mai mult...Cerceii din argint – cele mai feminine accesorii
Încă din cele mai vechi timpuri, omul a simțit nevoia să-și etaleze obiectele de podoabă, considerându-le atuuri importante în fața semenilor. Așadar, purtarea celor mai frumoase accesorii constituie o formă de manifestare a personalității prezentă la toate civilizațiile. Cerceii din argint, alături de brățări și inele, se numără printre cele mai populare bijuterii de-a lungul timpului. Argintul, unul dintre cele mai nobile metale Considerat dintotdeauna un metal prețios, argintul rămâne unul dintre cele mai apreciate materiale datorită abilității extraordinare de a fi modelat și utilizat la confecționarea diferitelor bijuterii. De…
Mai mult...Despre „Zilele Zalăului”
Sălăjenii au și ei o sărbătoare, vorba aceea, mare și lată. Una mândră în toate celelalte, evenimente care, în cea mai perfectă logică, abia mai stârnesc un zvâc de interes. Așadar, pe lângă Zilele Zalăului avem în celelalte 362 de zile din an spectacole ce conțin recitare de poezie în română și maghiară, lecturi peste consfătuiri, mese rotunde și evenimente unde aducem elevii cu arcanul ca să umplem sala de interes, vorba aceea, ori câte o expoziție în care îmbrâncim prin vitrine aceleași eterne exponate care, deși frumoase și valoroase,…
Mai mult...Clădire destinată arbitrilor, în extensia Sălii Sporturilor din Zalău
Primăria Municipiului Zalău a anunțat că în cursul acestei săptămâni au fost demarate lucrările la obiectivul de investiții “Extindere clădire Sala Sporturilor (Sală arbitri) din municipiul Zalău”. Lucrările care urmează să fie executate constau în extinderea clădirii pe orizontală, prin amenajarea unui corp (nivel parter), în urma demolării parapetului aferent ferestrei de la camera P44. Vor fi efectuate lucrări de infrastructură la fundații și elevații, lucrări de suprastructură la elemente portante verticale și orizontale, lucrări la șarpantă/învelitoare și finisaje, atât în interior, cât și în exterior. Executantul lucrării este SC…
Mai mult...Importanța optimizării SEO pentru magazinele online și nu numai
Pentru a reuși într-un mediu atât de competitiv precum online-ul, brandurile investesc bugete substanțiale în marketing. Când ești, însă, la început de drum în mediu digital – indiferent că ai lansat un magazin online sau ai un site de prezentare a serviciilor pe care le oferi – cel mai probabil nu dispui de un buget atât de mare pe care să îl atribui publicității. Totuși, pentru a reuși să vinzi, ai nevoie, în primul rând, de vizibilitate, aceasta fiind cheia care-ți oferă cele mai mari beneficii atunci când vrei să…
Mai mult...Arbitri internaţionali la penultimul meci al echipei HC Zalău pe teren propriu
Handbal Club Zalău va susţine vineri seara penultimul meci pe teren propriu din actualul sezon al Ligii Naţionale. Echipa condusă de Gheorghe Tadici va evolua împotriva formaţiei HC Dunărea Brăila, formaţie situată pe locul nouă înaintea duelului de la poalele Meseşului. Partida dintre cele două formaţii va fi oficiată de un cuplu internaţional format din Robert Harabagiu şi Silviu Stănescu, consideraţi cei mai experimentaţi arbitri români ai momentului, cu o experienţă de 11 ani la nivel internaţional. HC Zalău ocupă locul şase înaintea partidei cu echipa din Brăila. Jocul este…
Mai mult...Opt medalii mondiale pentru sportivii de la CS Dani-San Zalău.
Istanbulul a fost gazda ediţiei din acest an a Campionatului Mondial de Karate-Do, versiunea WSF, eveniment ce a adunat aproximativ 1.500 de sportivi reprezentând 34 de naţiuni. La „Mondialul” din Turcia a fost prezentă şi o delegaţie a Clubului Sportiv Dani-San Zalău alcătuită din cinci sportivi, aceştia întorcându-se acasă cu opt medalii. Andrei Creţ a fost medaliat cu aur în proba de kumite shobu sanbon, iar Andrei Chiş a devenit campion mondial la kumite echipe. Darius Goron a cucerit argintul mondial la cadeţi, în proba de kumite echipe, iar la…
Mai mult...Prins în timp ce vindea parfumuri şi haine contrafăcute
Un bărbat de 39 de ani din Mangalia a fost prins de jandarmi, marţi, 24 aprilie, în jurul orei 10.30, în timp ce oferea spre vânzare, în centrul Zalăului, produse contrafăcute. Potrivit unui comunicat de presă al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Sălaj, asupra comerciantului au fost găsite 48 de parfumuri falsificate, precum şi obiecte de îmbrăcăminte şi încălţăminte contrafăcute. „În cauză s-au întocmit acte de constatare privind săvârşirea infracţiunilor de punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori…
Mai mult...Oficiul Fitosanitar Sălaj: BULETIN DE AVERTIZARE
Condiţiile climatice din ultimele zile au fost favorabile pentru apariţia şi dezvoltarea bolilor: rapăn (Venturia inaequalis), făinare (Podosphaera leucotricha), monilioza (Monilinia spp.), focul bacterian al rozaceelor (Erwinia amylovora) şi a dăunătorilor: viespea merelor (Hoplocampa testudinea), molia pieliţei fructelor (Adoxophyes reticulana), omizi defoliatoare, afide care pot cauza pierderi importante în livezile de măr şi păr. Viespea merelor – acest dăunător în anii favorabili de înmulţire poate să producă pierderi de 20 – 60% la majoritatea soiurilor de măr. Molia pieliţei fructelor – acest dăunător este polifag, atacă un mare număr de…
Mai mult...Încep recrutările pentru admiterea în instituțiile militare de învățământ
Inspectoratul General pentru Situații de Urgență IGSU recrutează candidaţi pentru admiterea 2018 în instituţiile militare de învăţământ din subordinea Inspectoratului. Sunt disponibile 121 de locuri pentru studii universitare (ofițeri), 265 de locuri pentru studii postliceale (subofițeri) și 104 pentru studii postliceale (maiștrii militari). Pentru a urma cursurile academiilor sau școlilor militare, sunt necesare parcurgerea recrutării, a selecției aptitudinale, iar la final concursul de admitere. Primul lucru pe care trebuie să-l facă orice tânăr interesat de profesia militară de salvator este acela de a se informa la sediul Inspectoratului pentru Situații…
Mai mult...Fiscul va executa datornicii doar cu Declarația unică 212
Formularul 212, recent introdus în legislație pentru declararea, impozitarea și taxarea veniturilor extrasalariale, va putea fi folosit de Fisc pentru executarea cu ușurință a datornicilor la scadență. O caracteristică a declarației unice (formularul 212) este aceea că devine titlu executoriu atunci când se atinge scadența la obligațiile de plată. Altfel spus, Fiscul folosește direct informațiile din D212 pentru a soma neplătitorul și se poate ajunge mai repede la executarea silită, din moment ce nu mai trebuie să emită decizii de impunere. Titlul de creanță fiscală devine titlu executoriu la data…
Mai mult...Firmele sălăjene, în căutarea a 141 de angajaţi
La nivelul judeţului Sălaj, potrivit Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă, sunt disponibile 141 de locuri de muncă. Mai mult de o treime dintre acestea sunt puse la bătaie în industria confecţiilor, patru angajatori fiind în căutare de muncitori necalificaţi, operatori confecţioneri şi croitori. Alţi 15 agenţi economici din producţie şi prestări servicii vor să încadreze 46 de persoane, ca agenţi comerciali, ingineri, instalatori, sudori, strungari, contabili sau specialişti marketing, iar în comerţ, patru companii au nevoie de vânzători, lucrători comerciali şi muncitori necalificaţi. Lista locurilor de muncă vacante…
Mai mult...La Şimleu Silvaniei: Proiectul European Erasmus +
Motto: „Când o persoană nu are recunoștință, îi lipsește ceva din umanitatea sa”. Elie WIESEL (1928-2016), supraviețuitor al Holocaustului și laureat al Premiului Nobel pentru Pace. Luni, 23 aprilie 2018, în ziua Praznicului Sfântului Mare Mucenic Gheorghe – purtătorul de biruință, în orașul Șimleu Silvaniei s-a desfășurat a patra întâlnire transnațională a Proiectului European Erasmus +: „International Comprehensive Tool for Holocaust Education 2016-2019”. Acest proiect este un mijloc interactiv de educare cu privire la Holocaust. Uciderea a peste șase milioane de evrei în secolul XX a fost o crimă împotriva…
Mai mult...