Într-un comunicat de presă remis redacției, Agenția Naționalã de Integritate (ANI) a constatat existența indiciilor privind posibila sãvârșire a infracțiunii de conflict de interese de cãtre Romolica Ardelean, consilier superior în cadrul Serviciului de Sãnãtate și Bunãstare a Animalelor, Monitorizare Boli și medic veterinar oficial al Circumscripției Sanitare Veterinare Zonale Zalãu. Astfel, potrivit sursei citate, în perioada 2006 -2013, persoana evaluatã a avizat lunar deconturi în vederea plãții, la Cabinetul Medical Veterinar al fratelelui si cumnatului sãu, încãlcând astfel prevederile art. 301 din Codul penal cu privire la conflictul de…
Mai mult...Zi: 28 iunie 2016
Detalii în cazul tentativei de omor din Cehu Silvaniei
Un minor a fost arestat, luni, sub acuzaţiile de tentativă de omor şi port sau folosire fără drept de obiecte periculoase, după ce l-a înjunghiat în zona gâtului pe un tânăr de 19 ani. Incident deosebit de grav în centrul oraşului Cehu Silvaniei, în zorii zilei de duminică, 26 iunie, la ora 4, când, în urma unui conflict spontan, izbucnit în plină stradă, cel mai probabil, pe fondul consumului de alcool, un băiat de 17 ani din Aluniş a sărit cu cuţitul la gâtul unui tânăr de 19 ani. Acesta din…
Mai mult...Patru argumente pentru adaugarea diamantelor in designul verighetelor
Nu este un secret faptul ca investitia in verighete este una foarte importanta pentru cuplul de indragostiti, ea ocupand un loc privilegiat pe lista organizatorica. Avand in vedere acest lucru, este esential ca partenerii sa se ingrijeasca din timp de alegerea verighetelor, optand pentru modelul care li se pare cel mai apropiat de viziunea lor estetica. Un profil usor rotunjit, un diametru potrivit in egala masura cu mana fragila a logodnicei, dar si cu degetele masive ale viitorului sot, precum si un pret pe masura bugetului disponibil – acestea ar…
Mai mult...Marcel Doru Ţârle, director executiv Volei Municipal: „Datorită primarului Ionel Ciunt, voleiul zălăuan are continuitate”
La scurt timp după ce a fost ales primar al municipiului Zalău, Ionel Ciunt a firmat că instituţia pe care o va conduce în următorii patru ani, va susţine în continuare echipele de fotbal şi volei, însă, la Volei Municipal, situaţia era destul de delicată. Chiar dacă echipa avea deja aprobat bugetul pentru următorul sezon competiţional, vicecampioana României a fost foarte aproape de faliment. Aceasta, din cauza faptului că oficialii clubului nu au reuşit să adune suma de 300.000 de lei, cât era nevoie pentru a se acoperi cele zece…
Mai mult...Sponsorizarea în Codul fiscal
Foarte multe activități non-profit au nevoie de sponsorizare, pe langă alte forme de finanțare, cum ar fi cotizațiile membrilor, contribuțiile simpatizanților etc. Problema cea mai mare în România este aceea că nu foarte multă lume se implică în această activitate, deși conform Codului fiscal sponsorul beneficiază de credit fiscal. Ce este creditul fiscal? Creditul fiscal este suma care este permisă de lege să fie scazută din impozitul pe profit datorat statului. Cu alte cuvinte, dacă o socieate comercială datorează statului 100 lei, iar creditul fiscal este de 20 lei, societatea…
Mai mult...Veste bună: Volei Municipal Zalău merge mai departe!
Vicecampioana ultimelor trei ediţii de campinat, precum şi câştigătoarea Cupei României din ultimele două sezoane, Volei Municipal Zalău a depășit cu greu situația în care s-a regăsit în ultima perioadă, astfel încât nu va mai fi nevoită să se retragă din campionat. „Volei Municipal Zalău a scăpat de problemele financiare. Fac cunoscut, pe această cale, că Volei Municipal Zalău merge mai departe în campionat. Banii ce trebuiau să vină din mediul privat sunt în cont, așa că nu mai avem motive de îngrijorare”, ne-a asigurat, marți, primarul municipiului Zalău, Ionel…
Mai mult...Un absolvent din trei utilizează calculatorul la nivel mediu
Examenul de Bacalaureat continuă să dea bătăi de cap absolvenţilor de liceu din Sălaj. Aproape o treime dintre aceştia utilizează calculatorul doar la nivel mediu, potrivit informaţiilor furnizate de către reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Sălaj, după proba de evaluare a competenţelor digitale din cadrul primei sesiuni a Bacalaureatului. Sursa citată a mai arătat că la această probă, ce a avut loc la finele săptămânii trecute, s-au înscris 1.510 elevi, din care au absentat 52. În urma evaluărilor, comisiile de examen au stabilit că 456 de absolvenţi (31,28 la sută) merită…
Mai mult...Întâlnire cu scriitori sălăjeni
Lansarea de carte a Silviei Bodea Sălăjan, „Tudor și Tania în lumea poveștilor”, volum editat de „Caiete Silvane”,va avea loc miercuri, ora 12, în Amfiteatrul I – filiala Zalău a Universității de Vest „Vasile Goldiș”. Evenimentul este realizat de UVVG Arad filiala Zalău și Centrul de Cultură și Artă al Județului Sălaj, în cadrul proiectului cultural „Studenți în spațiul spiritual al Sălajului”. Silvia Bodea Sălăjan s-a născut în localitatea Răstolţ-Deşert, comuna Agrij, a absolvit Facultatea de Filologie din cadrul Universităţii „Babeş Bolyai” – Cluj-Napoca. A fost profesoară de limba şi…
Mai mult...Ministerul Educaţiei coboară milităria din pod: se pregătesc reguli de fier în noul Statut al Elevului
Una dintre cele mai importante prevederi care se regăseşte în Proiectul privind noul Statut al Elevului, este interzicerea folosirii telefonului mobil (sau a oricărui alt gadget de genul tabletelor, ori ceasurilor cu conexiune la internet, tip iWatch etc.) pe timpul orelor de curs, aceasta dacă Proiectul va fi în ultimă instanţă, aprobat. Noua formă a Statutului Elevului din România a fost lansată în dezbatere publica de Ministerul Educatiei, care aşteaptă observaţii de la toti cei care doresc să se implice în întocmirea acestui proiect foarte important pentru elevi, cadre didactice…
Mai mult...Raftul cu carte – Fă-ţi diabetul de tip 2 să dea înapoi: o abordare ştiinţifică unică
Există o concepţie greşită comună, atât în rândul pacienţilor precum şi a medicilor, că tratamentul diabetului de tip 2 înseamnă controlul zahărului din sânge prin orice mijloace. Această abordare este periculoasă şi eronată. Cert este că diabetul de tip 2 este o boală complexă. În cazul în care nu e gestionată în mod corespunzător, de multe ori duce la un număr de complicaţii urâte. Uneori , medicamentele administrate pot provoca mai mult rău decat bine. În cartea „Fă-ţi diabetul tip 2 să dea înapoi”, Dr. Sarfraz Zaidi, diabetolog şi endocrinolog…
Mai mult...Se ascut cuțitele
Cum era de anticipat, PSD şi ALDE au renunţat la moţiunea de cenzură ce, teoretic, ar fi dărâmat Cabinetul Cioloş. Potrivit liderului PSD, Liviu Dragnea, moţiunea ar fi reprezentat o demonstraţie de forţă inutilă, de vreme ce președintele Iohannis nu ar fi acceptat un premier pesedist în lunile de până la scrutinul pentru parlamentarele din noiembrie. Ceea ce, implicit, ar fi provocat alegeri anticipate, organizate cu doar o lună înaintea celor la termen. Adică, am fi asistat la un alt scandal care nu ar fi avantajat pe nimeni. Chiar dacă…
Mai mult...Tentativă de omor la Cehu Silvaniei
Un minor a fost arestat, luni, de sub acuzaţia de tentativă la infracţiunea de omor Incident deosebit de grav în centrul oraşului Cehu Silvaniei, în zorii zilei de duminică, 26 iunie, la ora 4, un conflict spontan, foarte probabil pe fondul consumului de alcool, a izbucnit între doi tineri în plină stradă, în zona primăriei. Altercaţia a degenerat într-o bătaie în toată regula. Tinerii, de 17 respectiv 19 ani, şi-au împărţit iniţial câteva lovituri, însă, potrivit reprezentanţilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj, minorul de 17 ani l-ar fi tăiat în zona…
Mai mult...Accident pe Meseş
Un accident de circulaţie s-a produs luni, 27 iunie a.c., la ora 19.30, pe Drumul European 81, la coborâre pe Meseş. În urma evenimentului, o persoană a fost transportată la spital pentru investigaţii. Din primele cercetări efectuate de poliţişti la faţa locului s-a stabilit faptul că o femeie de 24 ani, din Satu Mare, conducea autoturismul pe direcţia Cluj Napoca-Zalău, iar la coborâre pe Meseş, din cauza neadaptării vitezei de deplasare la condiţiile de drum într-o curbă deosebit de periculoasă, carosabilul fiind umed, a derapat, a pătruns pe sensul opus…
Mai mult...Sălajul, sub invazia căpuşelor! În 2016, patru sălăjeni au fost diagnosticaţi cu boala Lyme
Ploile şi temperaturile ridicate din ultima perioadă au creat condiţii perfecte pentru înmulţirea căpuşelor. În aceste condiţii, tot mai mulţi sălăjeni ajung la medic muşcaţi de aceste insecte mici, dar periculoase. Sute de persoane se adresează în fiecare lună Urgenţei Spitalului Judeţean din Zalău după ce au fost muscate de căpuşe. Numai weekendul trecut, 15 sălăjeni au avut nevoie de intervenţie de specialitate din cauza acestor insecte periculoase, după ce cu o săptămână înainte, numărul pacienţilor era de 25. Potrivit informaţiilor furnizate de către oficialii celei mai mari unităţi spitaliceşti…
Mai mult...