HC Dunărea Brăila a câştigat sâmbătă seara la Zalău, după mai bine de trei ani, ultima victorie fiind obţinută în februarie 2012, când formaţia de la malul Dunării era antrenată de Ioan Băban. Scorul final al acelei partide a fost 25 – 24 în favoarea brăilencelor, iar acum diferenţa de la final a fost tot de un gol, 22 – 21. Brăila a practicat un joc dur încă din primele minute, iar Zalăul nu a avut o evoluţie foarte bună pe faza de atac, mergându-se aproape „cap la cap” până…
Mai mult...Zi: 16 mai 2015
Ei sunt copiii cu care ne mândrim : elevii care au câștigat premii la Festivalul Științei
Doi elevi din clasa I-C, Mara Iosif și Marc Vereșezan, de la Școala Gimnazială ”Simion Bărnuțiu” Zalău, coordonați de profesorul Florentina Ciunt au reușit să impresioneze juriul Festivalului Național de Științe, desfășurat sâmbătă, 16 mai la Zalău. În vârstă de doar 8 ani, micuții au obținut un premiu special – trofeul Festivalului, la categoria clasele I-IV, impresionând juriul cu ”Patru iluzii optice” realizate cu ajutorul câtorva boabe de porumb și stafide, lingurițe de oțet, plicuri de bicarbonat și apă. Tot un premiu special și Trofeul Festivalului, la categoria clasele V-VIII,…
Mai mult...Dintr-o candidată la promovare, FC Zalău a ajuns „ciuca bătăilor”
Niciun rezultat nu mai miră la FC Zalău după atitudinea și evoluția pe care au avut-o fotbaliștii pregătiți de Călin Pop și Cristian Oros în ultimul meci de pe teren propriu, când au remizat 1 – 1 cu Unirea Jucu. Jocul dezamăgitor al echipei de sub Meseș a continuat și în etapa de vineri, când zălăuanii au întâlnit în deplasare Avântul Reghin. Chiar dacă cele două formații se aflau la poluri opuse în clasament, FC Zalău nu a reușit să obțină nici măcar un rezultat de egalitate la Reghin, fiind…
Mai mult...Elevii creativi s-au reunit la Festivalul Național al Științei
Elevi şi profesori din mai multe județe ale țării au participat sâmbătă,16 mai, la cea de a VIII-a ediţie a “Festivalului Naţional al Ştiinţei”. Evenimentul, care a avut loc pe platoul din marmură din centrul oraşului, a fost o manifestare ştiinţifică extracurriculară care s-a adresat elevilor pasionaţi de ştiinte: fizică, chimie, biologie, matematica, informatică – o sărbătoare a ştiintei aplicate, scoasă dintre pereţii sălilor de clasă şi adusă în stradă. Festivalul a fost organizat de Colegiul Tehnic “Alesandru Papiu Ilarian” Zalău și de Inspectoratul Școlar Județean ISJ. Astfel, în intervalul…
Mai mult...Cea mai veche și mai importantă casă tradițională din Sălaj, la un pas de colaps
Alexandru Moldovan O casă tradițională din lemn, datând din prima jumătate a secolului al XVIII-lea, aflată pe lista monumentelor istorice și catalogată de specialiștii în etnografie ca fiind cea mai veche și mai importantă din Sălaj, este la un pas de colaps, acoperișul din paie fiind distrus în mare parte, iar o parte din tâmplăria de lemn putrezită. Cunoscut drept „Casa Lupuț din Cizer”, imobilul a avut, de-a lungul vremii, inclusiv destinația de biserică, numele lui fiind legat și de un alt monument reprezentativ din localitate, biserica de lemn a…
Mai mult...APIA Sălaj primeşte cererile de plată din partea fermierilor
Agenţia de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură Sălaj ne-a comunicat faptul că cei care deţin în gospodărie până în zece capete de bovine pot începând de vineri să depună cererile unice de plată. Beneficiarii plăţilor sunt fermierii activi persoane fizice şi/sau persoane juridice care desfăşoară o activitate agricolă în calitate de utilizatori legali ai suprafeţelor de teren agricol şi/sau deţinători legali de animale, potrivit legislaţiei în vigoare. În cazul concesionării/închirierii unei suprafețe de pajiști de către o asociație de crescători de animale, beneficiarii plăților sunt membrii asociației care asigură…
Mai mult...