Impozite şi taxă de salubrizare „AVE”, mai mari în 2015

 

Ultima şedinţă a Consiliului Local din acest an a adus în discuţie şi supus aprobarii două măriri de taxe, respectiv impozitul local şi taxa pe salubrizare.

Potrivit hotărârii adoptate în şedinţa de CL de luni, privind stabilirea impozitelor şi taxelor locale pentru anul 2015, a tarifelor şi chiriilor pentru administrarea bunurilor ce aparţin domeniului public şi privat al municipiului Zalău, executivul va mări începând cu 1 ianuarie 2015, impozitele şi taxele locale cu cinci procente. Excepţie de la majorare face impozitul pe clădiri datorat de persoanele juridice, deoarece cota aplicată în prezent pentru această categorie se apropie de nivelul prevăzut de Codul Fiscal. Creşterea tarifelor, propusă de Ave Sălaj Ecoserv Zalău de asemenea aprobata, astfel încât începând de anul viitor, zălăuanii, persoane fizice, vor plăti un tarif lunar, pentru colectarea deşeurilor menajere, în valoare de 5,25 de lei de persoană faţă de 4,84 de lei cât este în prezent.

În cazul persoanelor juridice taxa lunară de salubrizare va creşte de la 39,93 de lei pe metru cub la 43,31 de lei. În ambele situaţii taxele includ şi TVA. Motivul creşterii tarifelor este justificat de societatea Ave Sălaj Ecoserv Zalău prin: creşterea preţurilor de consum la categoria servicii, creşterea cheltuielior cu mijloacele de transport aflate în dotare, cheltuielile cu echipamentele de lucru şi protecţia muncii, cheltuieli cu închirierea utilajelor, taxe şi licenţe.

Leave a Comment