Carne expirată, retrasă de la comercializare în Jibou

O cantitate de 14 kilograme de carne de pasăre, cu termenul de valabilitate expirat, aflată la vânzare pe rafturile unui agent economic din localitatea Jibou, a fost retrasă de la comercializare de către inspectorii Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Sălaj în urma unor controale desfăşurate în cursul săptămânii trecute. Potrivit unor informaţii furnizate de Vasile Chindriş, purtătorul de cuvânt al DSVSA Sălaj, agentul economic, care comercializa carnea de pasăre cu termenul de valabilitate expirat, a fost sancţionat cu o amendă contravenţională în valoare de 10.000 de lei.
În această perioadă premergător Sărbătorilor de iarnă, controalele inspectorilor instituţiei precizate continuă în tot judeţul, vizate fiind unităţile care îşi desfăşoară activităţi de producere, depozitare, comercializare şi transport alimente precum şi unităţile de alimentaţie publică. La începutul lunii în curs, inspectorii DSVSA Sălaj au mai retras de la comercializare de pe rafturile unui magzin din judeţ 16 kilograme de carne de porc care a fost depozitată în spaţii neautorizate şi necorespunzătoare, reprezentând un pericol pentru sănătatea consumatorilor. De asemenea, pentru nerespectarea normelor privind comerţul cu animale, reprezentanţii DSVSA Sălaj au sancţionat un comerciant cu o amendă în valoare de 720 de lei. Mai exact, comerciantul care încerca să-şi vândă marfa într-un târg de animale nu a putut justifica inspectorilor DSVSA Sălaj, cu acte, provenienţa produsului destinat vânzării.

4 Thoughts to “Carne expirată, retrasă de la comercializare în Jibou”

  1. Anonim

    Ii urez sarbatori fericite asa-zise jurnaliste, Daniela Elena Fizesan Chisbora, careia i-au esuat toate incercarile de a deveni asistent medical de renume in Qatar. Este cea care se ocupa cu raspandirea unor zvonuri malitioase la adresa tuturor celor care nu au pus botul la fatarnicia ei de “intelectuala” (de exemplu povestile vanatoresti ale senatorului PSD, Gheorghe Pop bijuteriile viceprimaritei de Zalau, Daniela Cota sau averile liderilor noului PNL Salaj, Radu Capilnasiu si Lucian Bode)!

    In 2009, Daniela Elena Fizesan Chisbora incerca cu disperare sa dea de vedetele Intact, citez: Zi-mi cum pot sa iti trimit o fotografie cu subprefectul de Salaj, Onorica Abrudan, cica fosta membra PDL, care in timpul serviciului face campanie pentru Bascosu’? In Zalau s-a facut si o campanie in scoli, cica de informare, sub egida prefecturii, prin care elevii dintr-un liceu au fost invatati cum sa voteze. Ghici cine au fost ? Alt subprefect PDL, Claudiu Barsan, impreuna cu directorii PDL de la Casa Judeteana de Pensii Salaj, Anamaria Pernes, si directorul AJOFM Salaj, Romeo Sarca. De asemenea, prefectul Andrei Todea misuna prin judet la ceas de seara. Tot pentru campania lui Base…, desigur. Sper sa vezi mesajul. (ciutacu.ro/articol/asaltul-grotesc-al-termitelor-portocalii/, mircea-badea.ro/blog/replica/comment-page-8/)

  2. Margareta

    CAUTAM PERSOANE CARE ISI DORESC O AFACERE
    Instruire gratuita oferita de firma, sub forma unor cursuri oferite prin mail.
    Contract legal oferit din start!
    O afacere in FRANCIZA ALTERNATIVA .
    Fara a necesita cunostinte avansate IT.
    Se lucreaza de acasa, part-time.
    Fii propriul tau sef.
    Minim 18 ani.
    INFO la margaretacovete@yahoo.ro

  3. Alt anonim

    Fiind vorba de carne de porc, le recomand zălăuanilor să evite să cumpere carne de la Unicarm-ul de lângă Autogară. La raionul de măcelărie e acolo un băietan obraznic care refuză să felieze carnea, când nu are el chef. Dacă doriţi să fiţi bine serviţi, vă recomand alte două măcelării din zonă !

  4. Premergator Preumblator

    Mai Cel mai TARE Ziar!
    Premergator este un aparat de invatat copiii sa umble in primele lor incercari de acest fel, dar perioada de dinaintea sarbatorilor este PREMERGATOARE in acord gramatical corect. E, celor de alta etnie le acceptam astfel de dezacorduri, dar voua NU.
    CRECTATI-VA ziarul inainte de a-l tipari.

Leave a Comment