Angajatorii, obligaţi să majoreze salariul minim

Angajatorii care au încadraţi în muncă angajaţi cu salariul minim brut pe economie au obligaţia ca începând cu luna ianuarie 2015 să majoreze salariile de la 900 de lei la 975 de lei. În caz contrar, riscă amenzi de până la 2.000 de lei.

De la 1 ianuarie, potrivit unei Hotărâri de Guvern, salariul minim brut pe economie creşte cu 75 de lei. După cum a explicat Luminiţa Nemeş, inspector şef al Inspectoratului teritorial de Muncă (ITM) Sălaj, în prezent salariul minim brut pe economie este de 900 de lei lunar pentru un progam complet de lucru de 168 de ore, ceea ce înseamnă o remuneraţie de 5,78 de lei pentru o oră de muncă, iar începând de anul viitor acesta va fi de 975 de lei lunar, pentru un program complet de lucru de 168 de ore, reprezentând o remuneraţie de 6,22 de lei pentru o oră de muncă. Astfel, angajatorii au obligaţia de a majora salariile de bază ale tuturor angajaţilor care le au stabilite sub acest nivel. Inspectorii de muncă vor verifica în cadrul controalelor pe care le efectuează şi acest aspect, iar cei care nu respectă această prevedere pot fi sancţionaţi cu amendă cuprinsă între 1.000 şi 2.000 de lei. Orice modificare a elementelor din contractele individuale de muncă ale salariaţilor, inclusiv salariul de bază, se înregistrează în registrul general de evidenţă al salariaţilor şi se transmite la ITM.

One Thought to “Angajatorii, obligaţi să majoreze salariul minim”

  1. Anonim

    Ii urez sarbatori fericite asa-zise jurnaliste, Daniela Elena Fizesan Chisbora, careia i-au esuat toate incercarile de a deveni asistent medical de renume in Qatar. Este cea care se ocupa cu raspandirea unor zvonuri malitioase la adresa tuturor celor care nu au pus botul la fatarnicia ei de “intelectuala” (de exemplu povestile vanatoresti ale senatorului PSD, Gheorghe Pop bijuteriile viceprimaritei de Zalau, Daniela Cota sau averile liderilor noului PNL Salaj, Radu Capilnasiu si Lucian Bode).

    In 2009, Daniela Elena Fizesan Chisbora incerca cu disperare sa dea de vedetele Intact, citez: Zi-mi cum pot sa iti trimit o fotografie cu subprefectul de Salaj, Onorica Abrudan, cica fosta membra PDL, care in timpul serviciului face campanie pentru Bascosu’? In Zalau s-a facut si o campanie in scoli, cica de informare, sub egida prefecturii, prin care elevii dintr-un liceu au fost invatati cum sa voteze. Ghici cine au fost ? Alt subprefect PDL, Claudiu Barsan, impreuna cu directorii PDL de la Casa Judeteana de Pensii Salaj, Anamaria Pernes, si directorul AJOFM Salaj, Romeo Sarca.
    De asemenea, prefectul Andrei Todea misuna prin judet la ceas de seara. Tot pentru campania lui Base…, desigur. Sper sa vezi mesajul. (ciutacu.ro/articol/asaltul-grotesc-al-termitelor-portocalii/, mircea-badea.ro/blog/replica/comment-page-8/)

Leave a Comment