Scrisoare către Moş Crăciun

Dragă Moş Crăciun, încep această scrisoare prin a-ţi mulţumi pentru tot ceea ce mi-ai adus anul trecut. I-am avut alături de mine pe cei dragi, familia. În plus, am fost sănătos şi am reuşit să mă bucur de tot ceea ce am. Să ştii că şi în acest an, dorinţele mele au rămas la fel. Chiar nu am nevoie de nimic atâta timp cât alături îmi sunt cei dragi. Crede-mă dragă Moşule, restul, bogăţiile astea materiale nu contează pentru mine atâta vreme cât nu am cu cine să bucur de ele. Fericit de unul singur chiar nu poţi să fi. Nu ştiu ce-ţi cer alţii. Am văzut că la unii vii atât de încărcat şi le faci toate mofturile. Nu ţin cont de faptul că eşti
bătrân şi te împovărează cu fel de fel de cadouri, pentru ei şi pentru apropiaţii lor. Oare ştiu să-ţi mulţumească că le-ai adus tot ce şi-au dorit sau uită? Bunica îmi spunea mereu că un om care ştie să mulţumească pentru ceva primit cu siguranţa va mai primi, iar un bine făcut la nevoie se va întoarce atunci când nici nu te aştepţi.
Moşule eşti foarte darnic cu mulţi. Ştiu că vei râmâne aşa, pentru că asta este menirea ta, dar în acest an te rog să ajungi şi la cei care poate, din diverse motive, nu au reuşit să-ţi scrie o scrisoare. Te rog să ajungi la copiii fără părinţi, la cei bolnavi, la oamenii străzii şi la cei aflaţi în suferinţă. Ştii tu bine, sunt destul de mulţi. Dacă nu poţi, roagă-i pe cei cărora le aduci multe, multe cadouri să renunţe la ceva pentru a le da şi celor aflaţi în nevoi. Sigur se vor bucura de orice: de o simplă cutie cu ciocolată, de o beteală sau de o pungă cu bomboane. Moşule, dacă nu vor să facă asta să le spui că pe lumea asta orice este posibil. Să le spui, că: dintr-o casă de lux pot ajunge într-o garsonieră, în chirie sau poate chiar la azil; să le spui că astăzi sunt sănătoşi, iar mâine pot lua locul celor aflaţi în scaun cu rotile; să le spui că înainte de toate e important să ofere fără să aştepte să primească. Dragă Moşule, acum la final de an, vreau să te rog să ne ajuţi pe toţi să îndreptăm anumite greşeli, pe care le-am făcut şi să ne faci să înţelegem că sărbătorile ce se apropie, în special Crăciunul, reprezintă generozitate, înţelepciune, iubire, dăruire… Valori pe care trebuie să le putem oferi cu o putere atât de mare, încât atunci când le dăruim, să aducem lumină în sufletele înnegurate!

One Thought to “Scrisoare către Moş Crăciun”

  1. Anonim

    foarte frumos,sarbatori fericite!!!

Leave a Comment