„Ziua Internaţională Anticorupţie”, marcată la Zalău

Pentru a marca „Ziua Internaţională Anticorupţie”, Direcţia Generală Anticorupţie prin Serviciul Judeţean Anticorupţie Sălaj va organiza marţi, 9 decembrie, un seminar pe această temă la care vor participa reprezentanţi ai structurilor Ministerului Afacerilor Interne (MAI) din judeţul Sălaj. Potrivit unui comunicat de presă remis de Serviciul Judeţean Anticorupţie Sălaj, seminarul are drept scop conştientizarea reprezentanţilor MAI cu privire la riscurile pe care le comportă sâvârşirea unor fapte de corupţie.
Astfel, cu prilejul „Zilei Internaţionale Anticorupţie”, aniversată anual începând cu anul 2003, în data de 9 decembrie, Serviciul Judeţean Anticorupţie Sălaj atrage atenţia că se doreşte responsabilizarea cetăţenilor şi funcţionarilor publici, în sensul de a lua atitudine şi de a sesiza Direcţia Generală Anticorupţie de fiecare dată când iau cunoştinţă despre implicarea unor lucrători MAI în fapte de corupţie. Sesizările cu privire la aspectele legate de comiterea unor fapte de corupţie pot fi semnalate la Linia Verde Anticorupţie – 0800.806.806 – apelată gratuit din orice reţea de telefonie mobilă sau fixă. De asemenea, faptele de corupţie pot fi sesizate şi la numărul de telefon 0260 – 611000, aparţinând Serviciului Judeţean Anticorupţie Sălaj, precum şi la adresa de e-mail salaj.dga@mai.gov.ro
Corupţia reprezintă una dintre cele mai serioase ameninţări la adresa statului de drept în cadrul societăţii contemporane, subminând instituţiile şi valorile democratice, atentând la ordinea socială şi capacitatea statului de a asigura drepturi şi libertăţi egale cetăţenilor săi. Altfel spus, corupţia ne afectează pe toţi şi slăbeşte respectul pentru lege. Tocmai de aceea este nevoie de un efort comun pentru prevenirea şi combaterea practicilor corupte.
„Data de 9 decembrie, declarată de Organizaţia Naţiunilor Unite „Ziua Internaţională Anticorupţie”, reprezintă un prilej pentru a ne aminti că trebuie să ne asumăm bătălia pentru prevenirea şi combaterea corupţiei la nivel individual. O societate curată nu poate deveni realitate fără asumarea principiilor etice, a transparenţei şi a responsabilităţii propriilor acţiuni. Sunt valorile asupra cărora ar trebui noi, fiecare individ în parte, să veghem vigilent”, se arată în comunicatul de presă.

3 Thoughts to “„Ziua Internaţională Anticorupţie”, marcată la Zalău”

  1. Anonim

    Anticoruptia Salaj in slujba coruptiei salajene! Garantat 100%.

  2. Anonim

    nu e ironic sa sarbatorim ziua internationla anticoruptie in cea mai corupta tara ue? so funny!

  3. Ioan

    Cea mai serioasa oferta de lucru! Aceasta oferta s-a transformat deja intr-un fenomen, datorita seriozitatii noastre! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul Info la adresa de email: ioanheredea@yahoo.com

Leave a Comment