„Ziua Internaţională a Voluntarului”, sărbătorită de voluntarii Crucii Roşii

Sediul Crucii Roşii Sălaj a găzduit la finalul săptămânii trecute o activitate prin care voluntarii filialei au marcat „Ziua Internaţională a Voluntarului”. După cum a explicat Laura Bungeţeanu, directorul filialei sălăjene, în cadrul unei mese rotunde, la care au participat aproximativ 25 de tineri voluntari, au fost dezbătute diferite aspecte pe această temă, prin care fiecare participant şi-a motivat, faţă de colegi, în mod propriu importanţa cuvântului voluntar şi voluntariat. ” Aş putea să spun că toate activităţile filialei noastre sunt organizate cu şi prin sprijinul voluntarilor. Majoritatea sunt elevi, tineri, care s-au oferit prin diferitele activităţi pe care le organizăm anual să-şi ajute semenii comunităţii în care trăiesc. Nu-mi rămâne decât să le mulţumesc şi să apreciez faptul că de fiecare dată, la orice activitate pe care o iniţiem, voluntarii nu sunt puţini”, a precizat reprezentantul Crucii Roşii Sălaj.
Prin intermediul voluntarilor, în cursul acestei luni, zeci de familii, persoane singure, copii şi bătrâni aflaţi în nevoi vor primi din partea Crucii Roşii pachete cu alimente şi dulciuri de sărbători. Pachetele vor ajunge în cursul săptămânii viitoare în localitatea Surduc, „mesagerii” fiind tinerii voluntarii. Graţie lor, tot în cursul acestei luni, cel mai probabil săptămâna viitoare, mai mult vârstnici cu venituri foarte mici, membri ai Sindicatului Liber al Pensionarilor (SLP) Sălaj vor primi pachete cu alimente.
„Ziua Internaţională a Voluntarului” a fost declarată de către Organizaţia Naţiunilor Unite în anul 1985, în data de 5 decembrie, pentru recunoaşterea eforturilor şi meritelor voluntarilor din întreaga lume. Această zi este marcată de majoritatea ţărilor lumii, iar cu ocazia acestei sărbători au loc diverse evenimente socio-culturale.

Leave a Comment