Preşedintele Consiliului Judeţean al Elevilor Sălaj, Denisa Ligia Matei, elevă a Colegiului Naţional „Silvania” Zalău, a fost aleasă ambasador al Dialogului Structurat pentru judeţul Sălaj, în cadrul unui proiect organizat de Forumul Tinerilor din România, în parteneriat cu Ministerul Tineretului şi Sportului. Evenimentul s-a desfăşurat la Bucureşti, în perioada 20-23 noiembrie, în primele două zile, cei peste 300 de participanţi asistând la o serie de paneluri de discuţie pe cinci teme de actualitate. Profesionalismul facilitatorilor şi-a dat întâlnire cu spiritul creativ şi critic al tinerilor pentru a realiza o analiză obiectivă dar, mai ales, pentru a propune soluţii realiste şi adecvate pentru soluţionarea problemelor identificate pe fiecare palier. Astfel, subiectele abordate în cadrul panelurilor au fost: dialogul structurat cu tinerii: perspectivă naţională şi europeană; educaţie pentru România; dezvoltarea spiritului antreprenorial în rândul tinerilor; turismul pentru tinerii europeni şi sportul pentru tineri – calea către un stil de viaţă sănătos.
Denisa a fost aleasă ca ambasador alături de alţi reprezentanţi din cadrul Consiliului Naţional al Elevilor.
De asemenea, tot în aceeaşi perioadă, Asociaţia Pro Democraţia (APD), în parteneriat cu Camera Deputaţilor şi Fundaţia Hanns Seidel, a organizat la Palatul Parlamentului, Parlamentul Tinerilor – ediţia a VI-a, o simulare a procesului decizional din cadrul Parlamentului României pe grupuri politice, comisii parlamentare, precum şi în şedinţa de plen.
Deşi evenimentul s-a adresat tinerilor liceeni majori şi studenţilor cu vârsta de cel mult 25 de ani, Denisa Ligia Matei, elevă în clasa a XI-a la Colegiul Naţional „Silvania” s-a aflat printre participanţi, aducând în plen o propunere legislativă la comisia pentru învăţământ, ştiinţă, tineret şi sport, trecând, de altfel, de votul majoritar al deputaţilor din Parlament pentru un weekend.
Selecţia candidaţilor s-a făcut pe baza punctajului obţinut în evaluarea CV-ului şi a unei iniţiative legislative pe care aplicanţii trebuie să o propună în momentul înscrierii la eveniment, conform Comisiilor Parlamentare ale Camerei Deputaţilor stabilite de organizatori. Dintre cele 110 de propuneri legislative ale participanţilor, doar 20 au fost selectate (între 4-7/comisie), propunerea Denisei referitoare la integrarea copiilor cu dizabilitaţi în sistemul de învăţământ de stat, respectiv implementarea unor clase cu predare în sistemul Montessori, s-a aflat printre acestea.