Copilărie nenorocită de o bestie! Fată de 14 ani violată, în repetate rânduri, de tatăl vitreg

 

O adolescentă, în vârstă de 14 ani, din localitatea Poieniţa, comuna Băbeni, a cărei mamă este plecată la muncă în străinătate, a fost abuzată, în mai multe rânduri, de către tatăl vitreg. Bărbatul de 41 de ani se află în prezent în arest preventiv, fiind trimis în judecată la începutul acestei săptămâni, sub acuzaţia de viol în formă continuată.
Coşmarul fetei a început în urmă cu aproximativ trei ani, imediat după plecarea mamei sale la muncă în Italia, potrivit informaţiilor primite de la judecătorul Gabriela Matyus, purtător de cuvânt al Judecătoriei Jibou, instanţă pe al cărei rol se află dosarul. Femeia şi-a lăsat cei patru copii în grija bărbatului cu care aceasta era căsătorită, Liviu S., originar din Baia Mare.
La scurt timp după plecarea mamei, bărbatul a început să-i facă avansuri fetiţei, care, la vremea respectivă avea aproximativ 11 ani. Adolescenta a încercat să se opună, însă băimăreanul nu a acceptat, astfel că a recurs la violenţe fizice şi verbale. Până la urmă, ameninţată constant şi tratată ca un sclav, fata a cedat şi a început să întreţină relaţii sexuale cu cel în grija căruia a fost lăsată. „Bărbatul a început cu refuzul de a-i da bani pentru cele necesare, a obligat-o la diferite munci în gospodărie, activităţi ce depăşeau puterile unei copile de vârsta ei, ajungând, în final, să recurgă şi la bătăi”, a explicat reprezentantul Judecătoriei Jibou.

Fiica violatorului a pus capăt suferinţei copilei
Anul trecut, copila a încercat să-şi pună capăt zilelor, întrucât nu mai putea îndura situaţia în care se afla, iar anul acesta, în urmă cu doar câteva luni, a încercat, din nou, să se sinucidă, însă a fost găsită la timp de către sora sa. Cu toate acestea, gestul adolescentei nu a dat de gândit nici mamei şi nici altor membri ai familiei. Totul a ieşit la iveală în urma unei vizite în Vadu Izei, judeţul Maramureş, la fiica tatălui vitreg, ce a avut loc în această vară. Băimăreanul are o fiică, dintr-o relaţie anterioară, stabilită în localitatea maramureşeană menţionată.
După cum a explicat Gabriela Matyus, aceasta a fost cea care a observat faptul că atunci când copila se află în preajma bărbatului era foarte înspăimântată. „A observat că este foarte timorată în preajma lui. Femeia a profitat de o plimbare până la magazin, şi asta foarte greu, întrucât bărbatul încerca să o ţină izolată pe copilă şi a întrebat-o de ce îi este aşa de teamă. Fata a spus, iniţial, că îi este frică din cauza bătăilor primite de la bărbat, însă, în cele din urmă, i-a povestit şi despre celelalte chinuri îndurate şi despre violuri”, a precizat magistratul jibouan.
Fiica bărbatului nu a stat prea mult pe gânduri şi a depus plângere la Poliţie. Băimăreanul a fost arestat preventiv, iar luni, 22 septembrie, a fost trimis în judecată pentru viol în formă continuată, infracţiune pentru care riscă între cinci şi zece ani de închisoare şi interzicerea unor drepturi. Adolescenta şi ceilalţi fraţi ai săi au fost daţi în grija bunicilor, în prezent, şi mama minorilor aflându-se în ţară.

Tatăl şi-a violat propria fiică
Nu mai departe de începutul acestui an, un bărbat, în vârstă de 51 de ani, din localitatea Ciula, comuna Letca, a fost arestat preventiv, fiind acuzat de viol şi incest. Potrivit anchetatorilor, Ionel Chiş, tată a trei copii şi-a abuzat sexual fetiţa în vârstă de doar 12 ani. “Vineri, 3 ianuarie am fost sesizaţi de o persoană din Ciula despre faptul că în localitate sunt nişte copii neîngrijiţi, care susţineau că au fost bătuţi. În urma cercetărilor efectuate de poliţişti, s-a constatat că cei trei minori, două fete şi un băiat, au fost bătuţi de tatăl lor. De asemenea, una dintre fiicele bărbatului, cea în vârstă de 12 ani, a susţinut că a fost violată de acesta. În urma examenului medico-legal s-a constatat că deflorarea era mai veche. În cele din urmă, s-a propus arestarea preventivă a bărbatului sub acuzaţia de viol şi incest”, a sursa citată.
Din spusele primarului comunei Letca, Dorel Man, familia este una extrem de săracă, tatăl fiind beneficiar al ajutorului social şi un frecvent consumator al băuturilor alcoolice. Bărbatul a fost trimis în judecată la finele lunii ianuarie.

Şi-a abuzat ambele copile
Un alt caz cutremurător a fost şi cel din localitatea Popeni. La finele anului 2013, un bărbat de 43 de ani din localitatea Popeni a fost condamnat la 16 ani de închisoare, după ce şi-a abuzat sexual în repetate rânduri cele două fiice, în vârstă de 12, respectiv 14 ani. Coşmarul fetelor a ieşit la iveală după ce mezina a fugit de acasă. Tatăl a anunţat oamenii legii că i-a dispărut copila, iar la audierile realizate după ce minora a fost găsită, aceasta a povestit anchetatorilor despre abuzurile pe care atât ea, cât şi sora mai mare le-au îndurat. Cele două fete au fost crescute doar de tată, după ce mama lor le-a părăsit în primii lor ani de viaţă. Minorele au fost preluate în regim de urgenţă la centrul din Zalău, de către specialiştii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sălaj.

Şapte ani de închisoare pentru incest şi viol
Un alt sălăjean, în vârstă de 45 de ani, va sta şapte ani după gratii, după ce a fost găsit vinovat de comiterea infracţiunilor de incest în formă continuată şi viol în formă continuată. Este vorba de Vasile Retean, din Şimleu Silvaniei, care a fost trimis în judecată, în primăvara anului precedent, de către procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj, fiind acuzat că în perioada decembrie 2010-martie 2010, şi-a constrâns copila, acum în vârstă de 19 ani, să întreţină cu el raporturi sexuale. Fata a încercat să scape de chinurile la care era supusă, astfel că i-a dezvăluit mamei sale că tatăl o ameninţa cu acte de violenţă dacă nu îi satisface poftele carnale. Cum şimleuanul a negat acuzaţiile, mama nu a luat nicio măsură, astfel că individul a continuat să-şi abuzeze copilul.
Ajunsă la vârsta majoratului, tânăra a decis să ia atitudine şi a sesizat organele de poliţie. Bărbatul a fost condamnat la trei ani de închisoare pentru incest în formă continuată şi la şapte ani de închisoare pentru viol în formă continuată. Cele două pedepse au fost contopite, tatălui denaturat aplicându-i-se pedeapsa cea mai grea, de şapte ani cu privare de libertate.

Zeci de copii abuzaţi într-un singur an
Oficial, în cursul anului precedent, au fost înregistrate 42 de cazuri de abuzuri asupra copiilor. Potrivit datelor Direcţiei Generale pentru Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC), din cele 42 de cazuri de abuz, a căror victime au fost copiii şi adolescenţii, cu vârste cuprinse între 2 şi 18 ani, şase au fost cazuri de abuz sexual. “Din cele şase cazuri de abuz sexual semnalate în rândul copiilor, trei au fost în familie, unde, de altfel, s-a dispus instituirea plasamentului în regim de urgenţă, într-un centru de plasament”, au precizat reprezentanţii instituţiei. În alte 38 de cazuri, copiii au fost abuzaţi de către părinţi, fizic, emoţional, neglijaţi, dar şi exploataţi prin muncă. În toate cazurile în care minorii sunt victime ale abuzurilor de orice fel, reprezentanţii DGASPC Sălaj realizează, cu cei traumatizaţi fizic şi emoţional, dar şi cu “agresorii” acestora, şedinţe de consiliere psihologică, informări, consiliere juridică şi asistenţă, inclusiv servicii educaţionale şi medicale, în funcţie de situaţie. Din cele 42 de cazuri de abuz asupra copiilor, înregistate în judeţul Sălaj, majoritatea, respectiv 28, au fost în mediul rural. Abuzurile de orice fel asupra copiilor pot fi semnalate la numărul de telefon 893 de către orice persoană, care cunoaşte orice caz de abuz asupra vreunui copil.

4 Thoughts to “Copilărie nenorocită de o bestie! Fată de 14 ani violată, în repetate rânduri, de tatăl vitreg”

  1. nik

    Este rusinos si scandalos .Platim atatia oameni din institutii .primarie, politie,ca sa -si faca treaba si ei nu fac nimic.Ei isi fac treaba doar la plangerea victimei.Cum poti tu un primar sau politist sa nu cunosti situatia copiilor abandonati sau lasati in grija altora de parintii plecati la munca ,mai ales intr-un sat amarat?Cine plateste suferinta copiilor?Ce inseamna asistenta sociala?Sa impartim doar ajutoare de la ue?Organele abilitate isi fac treaba dupa consumare faptelor.Rusine …..merg la servici doar pentru salar,vechime……..

  2. eu

    de acord cu dezinteresarea autoritatilor locale, a scolii, a bisericii, a rudelor si chiar a vecinilor.Este aproape imposibil ca intr-un sat oamenii sa nu stie unii de altii ce se intimpla si sa nu se implice….chiar rusinos. Si legea este prea blinda, pentru ca in majoritatea cazurilor acesti monstrii cu chip de om nu se vindeca si atunci ar trebui vindecati fortat…ce ziceti de castrarea chimica?

  3. Adrian Razvan

    Locuri de munca de seriozitate maxima! Oameni foarte multi lucreaza acum cu noi si sunt extrem de multumiti! Primele castiguri au fost acordate! Oferim imediat contract legal! Avem dovada castigurilor! NU e joc piramidal si NU e MLM! Castigati garantat cel putin 300 dolari lunar, lucrand ca operator online, 3 ore pe zi. Va trimitem mai multe detalii, dupa ce trimiteti textul „Info” la adresa de email: profir_razvan@yahoo.com

  4. gigi

    Si acuma, dupa ce dvs ati facut „dezvaluirile” acestea atat de amanuntite in goana dupa senzational – cum credeti ca se va simti fetita care deja a incercat sa se sinucida? Chiar nu ganditi putin cand faceti astfel de articole? Cate fetite sunt in Poienita in legatura cu Liviu din Baia Mare . Chiar nu puteti folosi neuronul din dotare?

Leave a Comment