Zălăuani, poftiţi la „Târgul Olarilor” !

Zălăuanii care vor să iasă din cotidian sunt aşteptaţi astăzi, 20 septembrie, la „Târgul Olarilor”. Evenimentul, aflat la prima ediţie, în organizarea Centrului de Cultură şi Artă al Judeţului (CCAJ) Sălaj împreună cu Muzeul Judeţean de Istorie şi Artă Zalău, în parteneriat cu Asociaţia Culturală Katakomba se desfăşoară pe platoul din faţa Consiliului Judeţean (CJ) Sălaj. Potrivit organizatorilor, Zalăul, pe vremuri un foarte renumit centru de olari, a produs o ceramică decorativă mult apreciată pe piaţa de atunci chiar şi la mari distanţe de la locul de producţie. Ornamentica acesteia, foarte bine identificată şi distinsă de tipologia celorlalte centre din ţară, a fost ceea ce a creat o marcă inconfundabilă din ceramica de Zalău. Un produs de cea mai înaltă clasă, ceramica de Zalău a fost foarte căutată şi de colecţionarii pasionaţi, încât şi astăzi o piesă de secol XIX are un preţ extrem de mare pe piaţa de antichităţi sau la casele de licitaţii. Muzeele la rândul lor, cele din ţară şi cele din străinătate, clasează ceramica de Zalău ca fiind una dintre cele mai valoroase produse de ceramică tradiţională, iar din punct de vedere artistic aceasta este una dintre cele mai spectaculoase exemple de artă decorativă.

Programul de la „Târgul Olarilor”

Sâmbătă – 20 septembrie

09.00 – târgul olarilor pe platoul din faţa Consiliului Judeţean
10.00 – expoziţia din obiecte de patrimoniu – „Ceramica de Zalău” – Muzeul de Artă Ioan Sima – schimb de experienţe: organizarea festivalurilor-târgurilor de olari
11.00 – program pentru copii pe platoul din faţa Consiliului Judeţean (modelare la roata olarului)

Duminică – 21 septembrie

09.00 – desfacere de mărfuri la târgul olarilor în parcarea din spatele Primăriei
15.00 – atelier de olărit pentru copii
17.00 – înmânarea diplomelor pentru câştigătorii concursului de olărit

 

2 Thoughts to “Zălăuani, poftiţi la „Târgul Olarilor” !”

  1. Anonim

    De ce nu sunt șterse comentariile cu propuneri de JOCURI PIRAMIDALE? Chiar atât de mulți tâmpiți sunt în țară, că invadează ziarele cu escrocheria asta?

  2. m

    pentru ca nu-i pasa nimanui de disconfortul pe care ni-l cauzeaza…

Leave a Comment