Agenţii economici, arşi la buzunare de inspectorii de muncă

Zeci de angajatori din judeţul Sălaj au fost sancţionaţi de inspectorii de muncă cu amenzi de peste 230.000 de lei. Sancţiunile au fost aplicate în cursul lunii august ca urmare a nerespectării legislaţiei în domeniul relaţiilor de muncă (RM) şi a sănătăţii şi securităţii în muncă (SSM). După cum a explicat Mariana Pop, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Sălaj, în cursul lunii trecute, reprezentanţii instituţiei au verificat, în domeniul RM, un număr de 120 de agenţi economici din judeţ. Astfel, în urma acţiunii de control, şapte angajatori au fost sancţionaţi cu amenzi în valoare totală de 180.000 de lei pentru că au primit la muncă 14 persoane fără forme legale de angajare. De asemenea, pentru nerespectarea dispoziţiilor privind munca suplimentară, pentru negarantarea în plată a salariului minim şi pentru necompletarea elementelor contractelor individuale de muncă în registrul de evidenţă al salariaţilor în format electronic, inspectorii de muncă au mai aplicat amenzi în cuantum de 34.300 de lei.
Potrivit sursei citate, abateri de la legislaţia muncii au fost constatate şi în domeniul SSM. Astfel, din cei 59 de operatori economici verificaţi, un număr de 43 au fost sancţionaţi cu avertismente şi amenzi în cuantum de 10.000 de lei pentru: lipsa materialelor necesare informării şi instruirii lucrătorilor, neefectuarea controlului medical periodic, lipsa fişei postului cu privire la atribuţiunile de serviciu şi nerespectarea legii privind numirea prin decizie a persoanei responsabile pentru acordarea primului ajutor, stingerea incendiilor şi evacuarea lucrătorilor.

One Thought to “Agenţii economici, arşi la buzunare de inspectorii de muncă”

  1. aurel

    LOCURI DE MUNCA PENTRU TOTI!
    Oferta este deja un fenomen! Foarte multi oameni lucreaza cu noi! Asiguram contract legal! Au fost deja trimise primele castiguri! Avem dovada platilor! NU e MLM si NU e joc piramidal! Castigati 300 dolari lunar, lucrand ca operator online 3 ore pe zi! Va expediem detalii, daca trimiteti textul „INFO” la adresa de email: kimble_the_best@yahoo.com

Leave a Comment