Un primar PNL, fost PDL, astăzi îşi dezvăluie dragostea faţă de PSD

Aleşii locali au liber la traseim. Ordonanţa de Urgenţă care permite migraţia aleşilor locali a fost publicată în urmă cu câteva zile în Monitorul Oficial. Astfel că primarii, consilierii şi preşedinţii de consilii judeţene îşi pot schimba partidul, în termen de 45 de zile, fără să îşi piardă mandatul.

Unul dintre aleşii locali sălăjeni, tentaţi să schimbe culorile politice, este liberalul Eugen Terec, primarul comunei Creaca. Acesta ne-a dezvăluit că, în cazul în care interesul comunităţii o va cere, este gata să se „sacrifice” şi să se lepede de PNL, partidul sub umbrela căruia a câştigat alegerile în 2012. „Nu ştiu încă dacă voi pleca sau nu. Contează, în primul rând, interesul comunităţii care m-a ales, şi nu al meu”, a spus Terec. Iar cum chestiunea morală nu are absolut nimic de-a face cu „interesul comunei”, primarul din Creaca ne-a mărturisit că, între Partidul Liberal Reformator şi Partidul Sodial Democrat, ar alegea cea din urmă variantă. Desigur, în „interesul” comunităţii comunei pe care o păstoreşte. Cum altfel?
„Eugen Terec nu şi-a dat demisia, deocamdată, din PNL. Cred că ar trebui să aibă luciditatea şi puterea să îşi asume apartenenţa la PNL, pentru că el este deja un liberal”, este de părere preşedintele PNL Sălaj, Radu Căpîlnaşiu. Acesta a mai atras atenţia asupra faptului că Eugen Terec a fost momit de PSD să schimbe „macazul”, după ce, odată publicată Ordonanţa 28/2014, în comuna Creaca au venit foarte mulţi bani. „Prin acea Ordonanţă, Creaca a primit mai mulţi bani decât toate comunele PNL din judeţ, laolaltă. Cu toate acestea, am mare încredere în puterea de discernământ a primarului Terec, şi nu cred că va ajunge un profitor de ocazie”, speră Radu Căpîlnaşiu.
De altfel, Eugen Terec nu este străin de fenomenul „migrării” de la un partid la altul, actualul primar din Creaca aflându-se, în urmă cu câţiva ani, în centrul unui scandal uriaş. Reamintim că, înainte cu două zile de depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 2012, primarul Eugen Terec, ales în urmă cu patru ani pe listele PDL, s-a decis „subit” (probabil în „interesul” aceleiaşi comunităţi) să treacă din tabăra democrat-liberalilor în cea a liberalilor, fiind numit, la acea vreme, de liderul democrat-liberal Lucian Bode ca fiind „singurul primar dezertor din judeţ”. „Vreau să vă mărturisesc că primarului de la Creaca i s-a oferit tot sprijinul nostru, în acest mandat, cu excepţia finanţării unui singur proiect, situaţie care ne-ar fi plasat înafara legii. Este vorba despre un proiect pe Ordonanta 7, care mai putea beneficia de finanţare doar încălcându-se legea. Cu toate acestea, primarul din Creaca a insistat, cu lacrimi de crocodil, să-l susţinem într-un proiect care ne-ar fi plasat înafara legii”, a explicat, la acea vreme, Lucian Bode.
Acum, că ne-am dumirit care este şi „interesul” comunităţii la care făcea trimitere primarul Terec şi, mai ales, cât de uşor se poate face transferul dintr-un partid în altul, este bine de ştiut că, în eventualitatea în care ordonanţa privind migraţia aleşilor locali va fi contestată la Curtea Constituţională, iar aceasta o va declara neconstituţională, aleşii care au semnat deja adeziunea la alte partide s-ar putea trezi prinşi cu pantalonii în vine. De aici şi ezitarea celor care vor să plece, dar încă nu au certitudinea că o pot face fără anumite riscuri. Că despre caracter şi moralitate, sincer, nici nu mai are vreun sens să amintim. Şi totuşi, dacă „interesul” comunei o cere, ce rost ar mai avea întrebarea: ce mi-e primar, ce mi-e traseist?!

12 Thoughts to “Un primar PNL, fost PDL, astăzi îşi dezvăluie dragostea faţă de PSD”

  1. voicu

    dupa cum arata comuna poate trece si la udmr ca nu se intimpla nimic in acesta comuna de kkt

  2. Anonim

    ce c u r este la putere, pe ăla îl linge, „în interesu comunității”, că doară nu al lui

  3. Anonim

    bineînțeles că este joc piramidal! adică escrocherie

  4. Anonim

    Are de als intre nosa si talos mirel ca amandoi iis din creaca.
    Dupa aceea mai poate merge la udmr si e complet

  5. sxa

    Leapada-te de Hristos ca dai de dracul, nu sunt alegatorul acestui josnic primar, doar i-l intreb?
    Primare, daca ar veni PONTA si ti -ar promite o avere colosala ca sa o omori pe mama ta, a-i face-o? Eu cred ca da ,dupa ce interese de grup ai.

    1. dan

      … dar măta ce ar zice daca ai luao sus la bot? ar fi de accord si ar vrea si ea!!!

  6. A

    de ce judecati asa o persoana, fara sa o cunoasteti si fara sa fii stat macar o data in fata sa, la o discutie? comuna de kkt, zici? eu consider ca comuna creaca, arata mai bine decat multe altele din salaj… in mod normal, fiecare dintre noi ne urmarim interesele, nu? in calitate de lider, domnul Terec, urmeaza interesele comunei si pot spune ca a facut mult mai mult decat altii. inainte sa catalogati un om, drept josnic, oferiti-i dreptul la replica, nu aruncati cuvinte pur si simplu.

  7. Anonim

    jenu face ce trebuie

  8. Anonim

    du-te repede la psd ca astia nu au facut NIMIC

  9. XXzzrealitatea

    este un on onorabil, nu cred ca trece la psd !

  10. Anonim

    foarte bine felicitari

  11. puiu

    Din partea mea pentru domnul A – septembrie 10 -tot respectul pentru opinia exprimata! Respect decizia primarului luata impreuna cu locuitorii comunei.

Leave a Comment