Cercetaţi pentru tăiere ilegală de arbori

 

Doi bărbaţi din Sărmăşag au fost depistaţi miercuri, 3 septembrie, în jurul orei 11,30, de un echipaj de jandarmi, în timp ce tăiau ilegal material lemnos dintr-o pădure din apropierea localităţii. Potrivit informaţiilor primite de la biroul de presă al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean (IJJ) Sălaj, în urma verificărilor efectuate, jandarmii i-au identificat pe K.S. de 40 de ani şi B.Z. de 24 de ani, ambii cu domiciliul în Sărmăşag, care s-au deplasat cu două căruţe în locul numit „La Pescărie”, de unde au tăiat fără drept, cu ajutorul a două motofierăstraie mecanice, doi arbori nemarcaţi din specia cer, cu diametre cuprinse între 46 şi 52 centimetri. „După inventarierea şi cubarea materialului lemnos tăiat ilegal, s-a stabilit cantitatea de doi metri cubi, care a fost ridicată de la făptuitori şi predată reprezentantului Ocolului Silvic, prejudiciul rezultat fiind de aproximativ 950 de lei.
De asemenea cele două motofierăstraie au fost ridicate în vederea confiscării şi depuse în camera de corpuri delicte a Inspectoratului”, au precizat reprezentanţii IJJ Sălaj.
Pe numele celor doi bărbaţi au fost întocmite actele de constatare a infracţiunilor flagrante de tăiere fără drept şi furt de arbori, fapte prevăzute şi sancţionate de art. 108 şi art. 110 din Legea nr. 46/2008 Codul Silvic. Potrivit sursei citate, dosarul cu actele de constatare urmează a fi înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Şimleu Silvaniei.

One Thought to “Cercetaţi pentru tăiere ilegală de arbori”

  1. Alin

    Cele mai noi locuri de munca! Seriozitate maxima! Contract legal si incheiat imediat! Au inceput primele plati! Foarte multi oameni lucreaza deja cu noi! NU e joc piramidal si NU e MLM! Cei care au inceput activitatea sunt foarte multumiti! Lucrati 3 ore pe zi, ca operator online, si castigati 300 dolari lunar! Va trimitem detalii dupa ce expediati textul „Info” la adresa de email: alyn_robert12@yahoo.com 

Leave a Comment