Legalizarea curvăsăriei politice

Prin adoptarea de către Guvernul Ponta a Ordonanţei de Urgenţă privind migrarea aleşilor locali către PSD – partidul care mai are puţin şi devine unic, asemeni PCR-ului – avem ocazia să-i cunoaştem pe toţi politicienii locali lipsiţi de principii. Dar, să nu vă închipuiţi că restul, adică cei care vor rămâne „pe loc”, ar putea ridica vreodată primii „piatra”.
Argumentele lui Victor Ponta cum că Ordonanţa era necesară pentru a se sparge majorităţile din consiliile judeţene şi locale formate de liberalii şi democrat-liberalii care blochează iniţiativele primarilor PSD este, practic, de râsul curcilor. Cu toţii ştim că, până la ruperea USL, au existat în diverse consilii de judeţ, oraşe şi comune majorităţi formate din consilierii USL care, bineînţeles, blocau iniţiativele primarilor din opoziţie. Întrebarea este de ce atunci nu era necesară această ordonanţă, iar acum este, culmea, exact în preajma alegerilor prezidenţiale? Nu trebuie să te chinui prea mult pentru a da un răspuns pentru că el este evident: Ordonanţa este menită să îngroaşe rândurile PSD şi ale partidului satelit condus de Tăriceanu, care altfel n-ar putea racola aleşi din administraţia locală acum, în pragul alegerilor. Astfel că, la rândul lui, vicepremierul Liviu Dragnea a anunţat că se grăbeşte să dea Ordonanţa până la sfârşitul lunii august, tocmai pentru că Parlamentul ar urma să se trezească din hibernare în 1 septembrie, iar Guvernul este abilitat doar până atunci să emită ordonanţe. Şmecheria e că un proiect de lege poate fi contestat de mai multe instituţii la Curtea Constituţională, însă unei ordonanţe numai Avocatul Poporului i se poate împotrivi. Or, la conducerea acestei din urmă instituţii se află o marionetă a lui Ponta, care are cu totul alte preocupări. Dincolo de Avocatul Poporului mai rămâne doar instanţa contenciosului administrativ.
Promisiunea făcută aleşilor locali ai opoziţiei pentru a trece de partea PSD, cum că vor primi cu nemiluita fonduri guvernamentale, funcţii sau alte favoruri, în cele mai multe cazuri, va fi valabilă exact până la momentul alegerilor prezidenţiale. După care, aşa cum toată lumea se aşteaptă, se va aşterne tăcerea, şi-apoi praful pe adeziuni. Din păcate pentru cei care vor da curs „invitaţiei” lui Victor Ponta, sunt şanse foarte mari ca, din 2016, aceştia să îşi piardă mandatele. Este puţin probabil ca social-democraţii să-şi dea deoparte propriii militanţi sau candidaţi (cum vreţi să-i numiţi), în favoarea unor trădători care, mai degrabă, vor fi priviţi cu scârbă şi trataţi cu dispreţ. Până la această oră, atât PSD, cât şi PNL (pentru perioada în care s-a aflat la guvernare) au dezamăgit alegătorii prin a nu-şi onora promisiunile din campanie. Şi, mai mult de atât, este foarte posibil ca, după alegerile prezidenţiale, să urmeze un nou val de impozite şi taxe, ceea ce va duce, de această dată, la o avalanşă de reacţii sociale. Tocmai de aceea, concluzionând, acei aleşi locali lipsiţi de principii, care îşi vor părăsi partidul în urma acestei Ordonanţe, indiferent de partidul din care fac parte la această dată, vor avea numai de pierdut. Dacă nu cumva au pierdut deja lupta cu propria conştiinţă…

2 Thoughts to “Legalizarea curvăsăriei politice”

  1. nae ledra

    Astia-si fac mendrele cum vor ei!! Nu le pasa ,pentru ca conteaza pe electoratul spalat pe creer de Hasnaua 3 ,Latrina rtv,etc. !!!

  2. Anonim

    De ce ne cheama la vot daca pe urma fiecare isi alege coloarea politica dupa placul lor ? Si in plus se cheltuie o groaza de bani pe alegeri si pe campania electorala !

Leave a Comment