De la Şimleu Silvaniei, mesaj de pace pentru Fâşia Gaza

Sub sloganul „Uniţi pentru pace”, Muzeul Memorial al Holocaustului din Şimleu Silvaniei a găzduit joi, 7 august, un eveniment prin care s-a dorit evidenţierea dreptului la pace în Israel. După cum a explicat Daniel Stejeran, managerul muzeului din Şimleu, a fost un eveniment prin care cei prezenţi, membri ai comunităţii evreieşti din judeţ, elevi şi studenţi, dar şi cetăţeni, şi-au arătat suportul moral pentru dreptul statului Israel de a se apăra împotriva atacurilor teroriste lansate de gruparea Hamas din Fâşia Gaza. „Am subliniat în cadrul acestui eveniment importanţa găsirii unei căi diplomatice de rezolvare a conflictului şi de prevenire a pierderii de vieţi umane nevinovate. (…) Trebuie să conştientizăm că nici un conflict nu duce la bine”, a precizat Daniel Stejeran.
Acţiunea „Uniţi pentru pace” a fost organizată de Muzeul Holocaustului din Şimleu Silvaniei şi primăria din localitate, ca urmare a numeroaselor conflicte soldate cu pierderi de vieţi omeneşti pe teritoriul Fâşiei Gaza, conflicte care ar trebui să înceteze.
Hamas este o organizaţie islamică militantă care operează în Faşia Gaza, iar numele este un acronim de la „Harakat Al-Muqawama Al-Islamia” (Mişcarea Islamică de Rezistenţă). Mişcarea are departamente dedicate activităţilor religioase, militare, politice şi de securitate. Aceasta desfăşoară un program social şi administrează numeroase şcoli, spitale şi instituţii religioase. Gruparea dispune de un personal de securitate, format din peste 12.500 de persoane şi militează pentru distrugerea statului Israel şi a început să comită atentate sinucigaşe împotriva unor ţinte civile şi militare israeliene la jumătatea anilor ’90.

One Thought to “De la Şimleu Silvaniei, mesaj de pace pentru Fâşia Gaza”

  1. Zălăuan

    Dacă acest popor, pe care biblia îl numeşte ales, ucide, într-o săptămână, 300 de copii şi mii de civili palestinieni, într-o acţiune de apărare, avem o problemă. Nu cumva această carte este mincinoasă?

Leave a Comment