Zvonoteca

# S-au pus plin de semafoare în Zalău, la toate trecerile de pietoni, numai că la cele două care duc spre poliţie dinspre bulevard, aproape niciun pieton nu respectă culoarea roşie. Dau o geană în stânga şi-n dreapta, văd că nu vine nicio maşină şi din trei paşi îs de cealaltă parte a trecerii, fără nicio reţinere. Ăi’ mai fraieri pietoni stau şi aşteaptă să se facă verde, iar cei care au apucat să treacă le râd în nas, gândindu-se că ajung mai repede la destinaţie. Oare cum ar fi să stea câteva ore prin zonă şi băieţii cu epoleţi, bineînţeles, fără să fie observaţi, că ar da la amenzi de şi-ar umple buzunarele. Dacă-i lege pentru şoferi, apăi să fie lege şi pentru pietoni, că dacă ajungi să iei unul pe capotă tot tu, ca şofer, eşti de vină.

# Multe mirosuri şi mulţi decibeli au suportat cei care au fost la Zilele Cetăţii. Vai de cei care şed în zonă. WC-urile nu au mai făcut faţă, iar cetăţenii „civilizaţi” au luat la rând domeniul public din zonă. Sperăm totuşi, că cei de la conducerea serviciului de salubrizare, au dat ceva sporuri zilele astea angajaţilor. Nu de alta, dar civilizaţia asta la unii … e ceva de domeniul fantasticului.

One Thought to “Zvonoteca”

  1. m

    La cele doua semafoare se sta , ca si pieton , peste 5 min ptr a „prinde” un verde ; cand lucrezi in zona ( tribunal , cab. notar sau avocat ) si ai de traversat de foarte multe ori pe zi in acea zona , ti-o cam iei de la sefi daca intarzii … De-aia sunt -probabil- intelegatori si politistii , doar cunosc prea bine „inteligenta” semafoarelor .

Leave a Comment