Adolescentul acuzat de corupţie sexuală va fi educat în stare de libertate

Magistraţii Judecătoriei Şimleu Silvaniei s-au pronunţat vineri, 4 iulie, în cazul tânărului de doar 16 ani, învinuit de către procurori de săvârşirea unor acte sexuale asupra a cinci minori. Potrivit judecătorului Liliana Santavan, instanţa şimleuană a dispus măsura educativă a asistării zilnice pe o perioadă de şase luni. „Conform Noului Cod Penal, în cazul faptelor de natură penală comise de minori pot fi dispuse măsuri educative neprivative sau privative de libertate. În cazul de faţă a fost aleasă măsura educativă neprivativă, însă cea mai grea dintre ele, respectiv pentru o perioadă de şase luni. În acest interval, minorul va primi anumite sarcini şi va fi supravegheat, zilnic, de Serviciul de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Sălaj, iar dacă încalcă aceste măsuri, pedeapsa acestuia poate fi schimbată”, a explicat Liliana Santavan.

Reamintim că, potrivit informaţiilor furnizate de către procurorul Pompilia Stana, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj, Bogdănel B. L. ar fi atins cu penisul în zona feţei cinci minori, cu vârste cuprinse între opt şi zece ani.

Acesta nu este singurul caz de corupţie sexuală instrumentat de către procurori şi în care părţile vătămate sunt minori. Luna trecută, un sălăjean de 21 de ani, din Sînmihaiu Almaşului, trimis în judecată de către procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj sub acuzaţia de corupţie sexuală în formă continuată a fost găsit vinovat de către magistraţii zălăuani şi condamnat la opt luni de închisoare. Instanţa a decis să suspende condiţionat executarea pedepsei pe o durată de doi ani şi opt luni, perioadă ce constituie termen de încercare pentru inculpat. De asemenea, tânărul a fost obligat să achite părţii vătămate şi părinţilor acesteia despăgubiri materiale în valoare de 600 de lei, daune morale de 3.000 de lei, 1.000 de lei, cheltuieli judiciare de 1.000 de lei, reprezentând onorariul apărătorului ales de către partea vătămată şi 400 de lei, cheltuieli judiciare avandate de stat.

Potrivit rechizitoriului, în perioada 2012-2013, Paul-Adrian N. a săvârşit în mod repetat acte cu caracter obscen asupra unei minore de numai zece ani. Tânărul obişnuia să profite de momentele în care era doar în compania micuţei, dar şi de naivitatea acesteia, şi îi cerea să-şi dea jos pantalonii, după care îşi freca organul genital de fesele fetiţei.

Copila este verişoara primară a tânărului, ea fiind, de altfel, cea care s-a plâns mamei de faptele jenante la care era supusă. La rândul său, femeia i-a anunţat pe oamenii legii, care au demarat ancheta.

 

Leave a Comment