Noul subprefect, Robert Szilagyi, a depus jurământul

Robert Szilagyi este oficial, începând de joi, noul subprefect al județului Sălaj. Fostul președinte executiv al UDMR Sălaj a fost detașat în 28 mai, prin hotărârea primului ministru al României, de la Primăria Crasna la Instituția Prefectului. Szilagyi a depus jurământul în sala Porolissum a Consiliului Județean, în fața conducerii județului, primarilor, parlamentarilor și a șefilor din deconcentrate. După ce a citit jurământul clasic, ținând mâna pe Biblie și Constituție, noul subprefect și-a expus obiectivele pe care le va urmări în perioada în care va ocupa această funcție. ”Ca și reprezentant al Guvernului voi munci cu seriozitate și devotament. Principiile mele sunt respectarea legii, dialogul și respectul. Numai prin dialog putem construi și merge mai departe. Este important să fie o colaborare bună între persoanele din conducerea județului. Oricât va dura mandatul meu vă asigur că putem colabora pentu județului și voi face tot ce-mi stă în putere ca să mă achit de sarcini”, a spus Robert Szilagyi.
Prefectul Ionel Ciunt l-a asigurat pe Szilagyi de o colaborare bună. ”Mi-a plăcut să lucrez cu Lucian Băican. Atunci când aveam păreri diferite cedam în fața celui care avea argumente. Poate vom mai colabora, dumneavoastră la Prefectură sau eu la Primărie. Noului subprefect îi spun că funcția pe care o ocupă este una onorantă pentru orice muritor, dar în același timp plină de responsabilități. După cum ați jurat, sper să aplicați fără părtinire legile țării. Vă asigur de o colaborare foarte bună și chiar dacă nu veniți din administrația publică aveți dorință. Să nu vă fie rușine să întrebați”, i-a transmis Ciunt subprefectului.
Odată cu intrarea UDMR-ului la guvernare alături de PSD, una dintre condiții a fost și numirea unui maghiar pe postul de subprefect al județului Sălaj. Încă din luna martie, pentru acest post a fost vehiculat numele lui Robert Szilagyi, mâna dreaptă a deputatului Seres Denes. Pentru că nu era funcționar public, Szilagyi nu a putut fi numit subprefect încă de atunci. Așa că, după ce s-a ivit un post liber la Primăria din Crasna, Szilagyi a mers la concurs, a trecut cu brio probele și a devenit funcționar public. A urmat detașarea lui de la Primăria Crasna la Instituția Prefectului.

Lucian Băican se întoarce în Primăria Zalău
În 2012, Lucian Băican a fost detașat de la Primăria Zalău la Instituția Prefectului, la propunerea PNL Sălaj. După doi ani ca subprefect, Băican revine la șefia Serviciului Fond Funciar. ”Mulțumesc tuturor pentru încrederea acordată în acești doi ani. Mi-am îmbogățit experiența profesională, iar acest lucru mă va ajuta în proiectele de viitor. Nu o să fac o retrospectivă a activității mele. Prefectura are o activitate transparentă și îi las pe cetățeni să judece”, a declarat Lucian Băican la final de mandat.

One Thought to “Noul subprefect, Robert Szilagyi, a depus jurământul”

  1. Anonim

    Mult succes …

Leave a Comment