Zălăuanca Alice Ghile, premiul I la „Ursuleţul de Aur”

 

Alice Ghile, membră a cercului de muzică uşoară de la Palatul Copiilor Zalău, şi-a mai adăugat încă un premiu important în palmares. Zălăuanca a participat, în perioada 16-17 mai, la cea de a XXXI-a ediţie a Festivalului Naţional de muzică uşoară „Ursuleţul de Aur”, la Baia Mare, unde a obţinut premiul I. Potrivit informaţiilor primite de la Ioan Mureşan, directorul Palatului Copiilor Zalău, competiţia a reunit aproximativ 280 de levi din toate judeţele ţării, inclusiv din municipiul Bucureşti.
În urma rezultatului obţinut, Alice Ghile s-a calificat la Festivalul Internaţional de interpretare „Delfinul de Aur”, ediţia a XII-a, care se va desfăşura în Năvodari, în perioada 2-6 iulie. De asemenea, tot în iulie, mai exact în intervalul 7-14 iulie, solista va participa la Festivalul Naţional de interpretare şi creaţie „Mamaia Copiilor”, etapa finală.
Cunoscută ca fetiţa care intonează inmul de stat alături de Promenada, fanfara municipiului Zalău, Alice, în vârstă de doar opt ani, a reuşit să obţină până în prezent numeroase premii. Printre acestea se numără: trofeul festivalului “November Music Fest”, la primele două ediţii, respectiv cea din 2012 şi 2013, premiul III la Festivalul Naţional de muzică uşoară “Ursuleţul de Aur” Baia Mare 2013, trofeul festivalului organizat la Horoatu Crasnei – “Dor de cântec şi de joc”, premiul I la festivalul concurs de cântece populare de la Cehu Silvaniei, doi ani la rând, în 2011 şi 2012. De asemenea, zălăuanca a fost singura care a obţinut diploma de excelenţă la festivalul “Cântec, joc şi voie bună” Cluj-Napoca.
Alice activează de aproape trei ani la Palatul Copiilor Zalău, la cercul Muzică Uşoară, coordonat de Ioan Mureşan. Totodată, aceasta face parte şi din ansamblul “Meseşul”, unde cântă şi dansează.

Leave a Comment