PSD nu mai poate folosi în campanie sintagma ”Mândri că suntem români”

Biroul Electoral Judeţean (BEJ) Sălaj a admis, vineri, sesizarea depusă de PDL Sălaj prin care se cerea înlăturarea tuturor materialelor de campanie ale PSD care folosesc sintagma “Mândri că suntem români” ori “România puternică în Europa”. PDL Sălaj a depus o sesizare în data de 15 mai, discutată în şedinţa de vineri. “PSD-Filiala Sălaj a recurs în campania electorală pentru alegerile pentru Parlamentul European din data de 25 mai 2014 la numeroase slogane, “Mândri că suntem români”, “România puternică în Europa”, slogane care inoculează idea că doar cetăţenii care îşi vor exprima votul pentru candidaţii PSD se pot simţi mândri că sunt romani, şi doar în acest mod România va avea un cuvânt de spus în Uniunea Europeană. Aceste sloganuri produc o sugestie subliminală de natură a specula sentimentul de apartenenţă naţională a alegătorilor, în sensul inducerii ideii conform căreia doar cetăţentii care acordă voturile candidaţilor PSD se pot simţi mândri că sunt români”, se arată în sesizarea PDL Sălaj acceptată, vineri, de BEJ Sălaj. De asemenea, BEJ a hotărât că primarii localităților din județ sunt responsabili de înlăturarea materialelor electorale folosite de alianța PSD-UNPR-PC.
Decizia BEJ vine la doar câteva zile după ce alianței PSD-UNPR-PC i s-a interzis să mai folosească în campania electorală materiale care conțin acronimul USL (Uniunea Social Liberală), ca urmare a unei sesizări făcute de Partidul Național Liberal.
Liderul organizaţiei PDL Sălaj, Lucian Bode, a declarat: “BEJ Sălaj a făcut dreptate pentru că este clar că PSD a recurs la nişte sloganuri parşive, care speculează mândria pe care o resimte fiecare român. PSD demonstrează, şi în campania electorală din 2014, că nu se poate abţine să nu fure şi să nu îi păcălească pe români. PSD rămâne şi în campania pentru europarlamentare cea mai mare păcăleală naţională. PSD nu s-a săturat de cât a furat, vrea să ne fure şi simbolurile naţionale şi mândria de a ne simţi români”.

4 Thoughts to “PSD nu mai poate folosi în campanie sintagma ”Mândri că suntem români””

  1. Samoila

    Felicitari conducerii PDL Salaj pentru aceasta reusita! Se vede treaba ca acolo in Salaj aveti juristi superprofesionisti devreme ce ati reusit sa demonstrati un lucru cat se poate de bun simt: sloganurile PSD-ului au un substrat parsiv, de natura sa- bolunzeasca pe alegatori!
    Bine ar fi daca hotararea BEJ Salaj s-ar extinde in toata Tara!

  2. Anonim

    Asta cam așa-i, nu prea este o mândrie să fii român!

  3. citizen

    in mod cert PSD-ul isi va arata din nou dispretul fata de lege si statul de drept…..nu va disparea nici un baner

  4. basexu il face in nas pe samoila

    ba samoila….tu esti prost?sigur nu traiesti in Romania sa simti greutatile.Uimeste-ma cu disparitia ta

Leave a Comment