De „Ziua Informării Preventive”, ISU Sălaj îşi deschide porţile

Sub sloganul „Preveniţi ghinionul”, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Sălaj organizează marţi, 13 mai, o serie de activităţi informativ -educative. Scopul acestora este de conştientizare a cetăţenilor asupra pericolelor la care se pot expune în cazul nerespectării măsurilor şi regulilor de comportare specifice tipurilor de situaţii de urgenţă. Astfel, vor fi organizate puncte de informare preventivă la sediul ISU Sălaj, precum şi la sediile primăriilor din Gîrbou şi Surduc. De asemenea, în trei unităţi de învăţământ, respectiv Şcoala Gimnazială din Gîrbou, Şcoala cu clasele I-IV din Cernuc şi Liceul Tehnologic din Surduc au fost programate câteva lecţii pe această temă.

Totodată, Inspectoratul îşi va deschide porţile pentru sălăjenii interesaţi să se familiarizeze cu specificul profesiei de pompier, având ocazia şi să vizualizeze tehnica de intervenţie a echipajelor profesioniste folosită la misiunile de salvare.
Potrivit reprezentanţilor ISU Sălaj, cele mai frecvente cauze de incendiu la locuinţe sunt coşul de fum defect sau necurăţat, în 31 la sută dintre cazuri, instalaţii electrice sau improvizate, 21 la sută, fumatul şi focul deschis, 14 la sută şi mijloacele de încălzire, în 13 la sută dintre situaţii.
În România, sunt înregistrate, anual, peste 5.500 de incendii la locuinţe, soldate cu aproape 700 de victime şi pagube imense.

Leave a Comment