După metoda „accidentul”, escrocheria „premiul” face noi victime în Sălaj

 

Escrocheriile cu aşa-zisele premii acordate de Romtelecom continuă. În cursul zilei marţi, 6 mai, o femeie din Zalău a fost sunată pe telefonul fix şi anunţată că a câştigat un premiu în valoare de 9.000 de euro. Apelantul s-a recomandat a fi un reprezentant Romtelecom şi i-a spus zălăuancei că lângă el se află un poliţişt din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Sălaj şi un notar public din Zalău, aceştia confirmând câştigarea premiului.
Potrivit informaţiilor primite de la IPJ Sălaj, bărbatul i-a spus femeii că trebuie să plătească nişte taxe, în valoare de 10.000 de lei, pentru a intra a în posesia premiului. Zălăuanca a trimis suma cerută pe numele unei femei, prin intermediul unui serviciu bancar de transfer bani. După ce a expediat banii, victima a fost sunată din nou, apelantul spunându-i să se prezinte la poliţie, pentru a discuta cu poliţistul şi a-şi ridica premiul. Potrivit sursei citate, abia când a ajuns la Inspectorat, femeia şi-a dat seama că a fost înşelată.
„Dacă <<un reprezentant>> al unei companii de telefonie sau cablu tv v-a sunat şi v-a anunţat că aţi câştigat un premiu în bani la un concurs la care nu aţi participat este o înşelăciune. De asemenea, dacă vă cere să plătiţi o sumă de bani pentru a intra în posesia premiului, este o înşelăciune. Plata impozitelor sau a altor taxe se realizează după intrarea în posesia premiilor. Nu trimiteţi sume de bani, prin mandate on-line şi nu depuneţi bani în contul unor persoane necunoscute, pentru ridicarea unor premii, deoarece nu vă veţi mai recupera banii”, a subliniat Tincuţa Dumuţa, purtătorul de cuvânt al IPJ Sălaj.

Au plătit peste 16.000 de lei pentru eliberarea rudelor din arest

În urmă cu circa trei săptămâni, înainte cu doar câteva zile de Paşte, două persoane din Zalău au fost păgubite cu peste 16.000 de lei, prin metoda „accidentul”. În 14 aprilie, în jurul orei 12,30, Ileana S., din municipiu, a sesizat poliţia despre faptul că a fost înşelată de un bărbat necunoscut, cu suma de 2.000 de lei. Femeia le-a relatat poliţiştilor că a fost contactată de două persoane necunoscute, una dintre acestea susţinând că este poliţist, iar cealalaltă procuror. Apelanţii i-au spus că nepotul ei, Andrei S., a comis un accident de circulaţie în municipiu, în zona Perla, în urma căruia doi băieţi, unul de şapte ani şi celălalt trei ani, au fost internaţi în spital, iar tânărul a fost arestat. De asemenea, cei doi i-au transmis zălăuancei că tatăl victimelor se va deplasa la domiciliul său pentru a primi bani ca despăgubire şi îngrijiri medicale, după care nepotul ei va fi eliberat. La scurt timp, în jurul orei 13, la apartamentul femeii a apărut un bărbat necunoscut, în vârstă de aproximativ 26-27 ani, care s-a recomandat a fi tatăl celor doi băieţi accidentaţi. Acesta a luat de la zălăuncă 2.000 de lei, după care a plecat.
În aceeaşi zi, în jurul orei 15, un alt zălăuan, Vasile C., a fost contactat telefonic de două persoane, una dintre ele spunând că este avocat la Ambasada României din Italia, care l-au informat că fiul său a fost implicat într-un accident de circulaţie în Italia. În urma evenimentului rutier, au fost răniţi grav doi băieţi, fiul său fiind arestat, iar pentru eliberarea acestuia s-a pretins suma de 3.500 de euro. Potrivit sursei citate, două ore mai târziu, la domiciliul zălăuanului, s-a prezentat un bărbat, care a afirmat că este avocat şi căruia i-a înmânat suma de 12.500 lei şi 365 euro.

2 Thoughts to “După metoda „accidentul”, escrocheria „premiul” face noi victime în Sălaj”

  1. […] Via: După metoda “accidentul”, escrocheria “premiul” face noi victime în Sălaj […]

  2. Anonim

    Sper doar că victimele propriei prostii au pierdut banii pentru totdeauna!

Leave a Comment