Fetiţă de doi ani înţepată de căpuşe

Nu mai puţin de nouă sălăjeni au ajuns în minivacanţa de 1 mai la Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) a Spitalului de Urgenţă Zalău, după ce au fost înţepaţi de căpuşe. Potrivit informaţiilor primite de la biroul de presă al unităţii spitaliceşti, printre cei nouă pacienţi trataţi în cadrul UPU s-au numărat şi două fetiţe, cea mai mică având doar doi ani şi trei luni, iar cealaltă, 12 ani. Prima copilă este din Zalău, iar cea de-a doua din localitatea Borla. Niciuna dintre aceste persoane nu a necesitat spitalizare.
Primele cazuri de înţepături de căpuşe au fost înregistrate în judeţ în prima jumătate a lunii martie. Potrivit sursei citate, a fost vorba de două fetiţe, una de cinci ani, iar cealaltă de zece ani, ambele din Zalău.
De asemenea, în perioada menţionată, peste 280 de sălăjeni au avut nevoie de asistenţă medicală. Potrivit reprezentanţilor unităţii spitaliceşti, din totalul pacienţilor trataţi, circa 62 dintre aceştia au primit tratament în regim de spitalizare. Peste 70 de persoane au fost diagnosticate cu plăgi, fracturi, traumatisme şi entorse, în timp ce alţi 25 de pacienţi au fost depistaţi cu afecţiuni ale sistemului digestiv, iar cu probleme cauzate de hipertensiune arterială au ajuns la UPU 13 sălăjeni. De asemenea, cinci pacienţi au primit îngrijiri medicale după ce au fost depistaţi cu colică biliară, în timp ce şapte persoane au fost aduse la spital cu răni rezultate în urma unor agresiuni sau accidente rutiere.

 

 

One Thought to “Fetiţă de doi ani înţepată de căpuşe”

  1. […] Via: Fetiţă de doi ani înţepată de căpuşe […]

Leave a Comment