Jurnal de sălăjean (XVI)*

Luni, 28 aprilie – Primarul spune că anul acesta nu se mai ţin Zilele Zalăului. No, niciun bai, că numai aşa vom scăpa de ţigănie. Totuşi, de ce nu se găseşte un spaţiu la periferia oraşului, unde să se organizeze astfel de serbări?
Marţi, 29 aprilie – Frumoasa şi noua fântână din parc a rămas fără becuri. Cam repede, nu credeţi?
Miercuri, 30 aprilie – Ploaie de premii pentru elevii sălăjeni la competiţiile judeţene şi naţionale. Cârcotaşii spuneau că nu mai învaţă copiii. Uite că nu e aşa!
Joi, 1 mai – Au început patru zile „clujene”, terorizante pentru cei ce locuiesc în centru. Cred că ar fi nimerită o micşorare a impozitelor pentru locuitorii de aici. Ce ziceţi, domnu’ primar?
Vineri, 2 mai – Noua pistă pentru biciclişti ce coboară de la „Galerii” se ciocneşte la mijlocul distanţei de pietoni, din cauza unei terase, care ocupă aproape tot trotuarul. Ce-ar fi să se facă o pasarelă?
Sâmbătă, 3 mai – La barierele de la Bocşa şi Sărmăşag aştepţi venirea trenului mai mult de 20 de minute. Nu se găsesc bani pentru două bariere automate? Dăm la manivelă ca acum 100 de ani. Şi stăm în aşteptarea trenului ca fraierii.
Duminică, 4 mai – Duminică plină de candidaţi la europarlamentare. La serbări, la biserici, peste tot se fac promisiuni. Oare îi mai crede cineva?

Fecior de sălăjean
* a se considera pamflet

One Thought to “Jurnal de sălăjean (XVI)*”

Leave a Comment