De ce ne-am rinoceriza?

În cele câteva zile libere, oferite cadou românilor bugetari din partea mărinimosului Guvern, politrucii au ales să facă circ mediatic, în detrimentul imaginii micului şi-a grătarului, simbolul deja prealungitei sărbători de 1 mai. Ba, pe alocuri, spectacolul politrucilor a fost unul chiar dizgratios, fapt care ne-a provocat un şi mai mare dezgust faţă de clasa politică românească.

Ameţit probabil de la maratonul electoral, premierul Victor Ponta a intrat şi el în rândul panicarzilor ce ne-au făcut capul pătrat în ultimele zile cu ameninţările ce vin din partea Moscovei. Habar nu am ce calcule politice sau electorale şi-a făcut premierul din abordarea amenintarii războiului din Ucraina, însă indiferent de logica sau informaţiile pe care le posedă, este inadmisibil ca din postura de şef al Guvenului să declari că „deşi ne paşte un război” există şi o veste bună pentru cei care muncesc în domeniul apărării. Mai precis, oamenii vor avea de lucru… Este dacă vreţi o nouă gafă marca Ponta, comparabilă cu plimbarea cu barca de la recentele inundaţii din sudul ţării. Cu toate acestea, poţi acuza omul că vede doar partea plină a paharului? Nu, desigur. Bineînţeles că românii vor fi extrem de fericiţi să-şi lase creierii pe nu ştiu ce front, decât să moară de foame în lipsa activităţii celor din industria producătoare de armanent. La acest aspect s-ar reduce „logica” unui premier român frământat mai degrabă de scorul pe care îl va atinge PSD la alegerile europarlamantare, decât să se aplece asupra problemelor ce încep să apară în România ca urmare a escaladării conflictului de la graniţa cu România.
Dincolo de sadismul pe care în resimţim în declaraţiile lui Ponta, atitudinea premierului arată că este gata să îşi vândă şi ultimul gram de raţiune pentru a umple urna cu voturi în favoarea PSD. Astfel că, de ceva vreme încoace, pesedistul spune fiecărui român exact ceea ce fiecare vrea să audă. Ce prinde, însă, mai puţin e sloganul „mândri că suntem români”, pentru că sunt convins că mulţi conaţionali de-ai premierului nu se regăsesc în aceeaşi barcă sau, mai grav, nu fac front comun cu puzderia de corupţi protejaţi de actuala clasă politică.
Pe de altă parte, ultima zvâcnire anticonstituţională a preşedintelui Traian Băsescu a avut loc zilele trecute pe malul mării, acolo unde a ales ca din postura de şef al statului să îmbrace câteva tricouri albe, imprimate cu un anumit mesaj electoral, desigur cu scopul ţintit de a face propagandă făţişă PMP. Nu ştim dacă a fost ultima fotografie a lui Băsescu din postura de preşedinte jucător, mai precis de dribler al Constituţiei, însă putem spune că spectacolul oferit lângă „colegii” săi de partid a fost unul penibil.
Pentru a termina într-o notă ceva mai optimistă creionarea acestui tablou tâmpit, de prost gust, trebuie să mărturisim că românii beneficiază totuşi de o veste bună. Cel puţin aşa o văd eu. Atât declaraţiile lui Ponta, cât şi prezentările de modă ale familiei prezidenţiale nu mai sunt luate în serios de nimeni. Şi cine dracu ar mai putea înghiţi la infinit muntele de gunoaie pe care ni-l oferă cu atâta generozitate haita de politruci români?! Bag seama că începem să ne rinocerizăm în faţa minciunii, impocriziei, nesimţirii şi-a hoţiei. O fi de bine, o fi de rău?

2 Thoughts to “De ce ne-am rinoceriza?”

  1. Guardian

    Felicitari din nou!
    Cand ai dreptate ,ai!
    Intr-adevar,mai bine rinocer decat bou!
    Ne-au pus astia de se prefac ca ne conduc destinele,cizma pe grumaz,aidoma macelarului la abatorul de animale!
    Apai daca tat e sa perim,macar sa perim cu ei de gat!
    Politicienii nostrii au fost,sunt,vor fi, mereu unii si aceiasi care trec de la stanga, la dreapta prin tot spectrul partidelor politice,cu usurunta cu care un smenar iti prezinta ca real un teanc de bani!
    Nu merita votati niciunul!!
    Cat despre amenintarea cu razboiul…..
    Noi,in cazul unui conflict armat,ramanem doar ca simpli spectatori,numaratori a cate bombe si rachete trac dintr-o parte-n alta peste mult laudatul scut antiracheta,care de fapt nu face mai mult decat o ultima bashina bashineasca de om mort!
    Deci,daca tot nu prefacem nimic cu astia,macar sa ne rinocerizam si sa le dam cu cornul si cu tifla!
    Deci e de bine!
    Felicitari!

Leave a Comment