Peste 150 de liceeni sălăjeni au absentat de la simularea probei la Limba română

Aproximativ 4.000 de elevi sălăjeni, din clasele a XI-a şi a XII-a, au participat luni, 3 martie, la prima probă din cadrul simulării examenului de Bacalaureat, cea la Limba şi literatura română. Potrivit informaţiilor primite de la Marcel Lucaciu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Sălaj, din clasa a XI-a au fost înscrişi 2.113, din care au participat la testare 2.052 de elevi, 62 fiind absenţi. La clasa a XII-a, din cei 2.040 de liceeni înscrişi, au susţinut proba la limba română aproximativ 1.948. Pentru corectarea lucrărilor, la limba şi literatura română, au fost convocaţi 72 de profesori.

Evaluarea lucrărilor, la toate disciplinele, se va realiza, conform spuselor purtătorului de cuvânt al ISJ Sălaj, în patru centre zonale de evaluare, respectiv la Liceul Teoretic „Gheorghe Şincai” Zalău, Liceul Tehnologic „Mihai Viteazul” Zalău, Liceul Tehnologic „Octavian Goga” Jibou şi Liceul Tehnologic „Ioan Ossian” Şimleu Silvaniei.
Simularea Bacalaureatului continuă, marţi, 4 martie, cu proba scrisă la Limba şi literatura maternă, urmând ca în zilele de 5 şi 7 martie să aibă loc proba obligatorie a profilului, respectiv proba la alegere a profilului şi specializării.
Rezultatele finale vor fi afişate vineri, 14 martie.

Leave a Comment