Expoziţie inedită pentru promovarea limbii germane, la Zalău

Centrul de Cultură şi Arta al judeţului Sălaj a găzduit miercuri, 12 februarie, începând cu ora 18, inaugurarea festivă a expoziţiei “Germana – limba marilor idei”. Evenimentul a fost organizat de Ambasada Germaniei la Bucureşti, Centrul de Cultură şi Artă Sălaj, Liceul Teoretic “Gheorghe Şincai” Zalău, Şcoala Gimnazială “Mihai Eminescu” Zalău şi Forumul Democrat al Germanilor din România, Forumul Judeţean Sălaj.

Nu mai puţin de 20 de fotografii- portret ale unor personalităţi ale societăţii româneşti din economie, cultură, politică, cunoscătoare ale limbii germane, au putut fi admirate de cei prezenti. Potrivit organizatorilor, expoziţia face parte dintr-un proiect de promovare a studiului limbii germane şi totodată îşi propune să demonteze clasicele prejudecăţi privind dificultatea de a studia şi învaţă limba germană şi să transpună acest demers într-un alt registru. Expoziţia a fost oferită de Ambasada Germaniei la Bucureşti. De altfel, alături de oficialităţi locale şi reprezentanţi ai Forumului Democrat al Germanilor, Filiala Sălaj, a fost prezent şi Josef Karl, ataşat cultural al Ambasadei Germaniei la Bucureşti.
Evenimentul a fost încheiat de un moment artistic, de aproximativ 30 de minute, susţinut de elevii secţiei germane de la Şcoala Gimnazială „Mihai Eminescu”, respectiv de la Liceul Teoretic „Gheorghe Şincai” din Zalău.

 

Leave a Comment