Bărbatul care şi-a violat fiicele, condamnat la 16 ani de închisoare

 

Marcel Covaciu, bărbatul de 43 de ani din localitatea Popeni, comuna Mirşid, care şi-a abuzat fetele, îşi va petrece următorii 16 ani după gratii. Decizia a fost luată joi, de către magistraţii Tribunalului Sălaj.
Covaciu, potrivit procurorilor sălăjeni, şi-ar fi supus cele două fiice, în vârstă de 12, respectiv 14 ani, la chinuri cumplite, după ce le-a abuzat sexual în repetate rânduri. Coşmarul fetelor a ieşit la iveală după ce mezina a fugit de acasă. Tatăl a anunţat oamenii legii că i-a dispărut copila, iar la audierile realizate după ce minora a fost găsită, aceasta a povestit anchetatorilor despre abuzurile pe care atât ea, cât şi sora mai mare le-au îndurat.
Cele două fete au fost crescute doar de tată, după ce mama lor le-a părăsit în primii lor ani de viaţă. Minorele au fost preluate în regim de urgenţă la centrul din Zalău, de către specialiştii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sălaj.
Bărbatul din Popeni a primit şase condamnări, el fiind găsit vinovat de viol în formă continuată, incest în formă agravantă şi incest în formă continuată. După cum a explicat reprezentantul Tribunalului Sălaj, instanţa a decis comasarea pedepselor, alegând-o pe cea mai grea, respectiv de 12 ani, la care a fost aplicat un spor de patru ani, astfel încât, acesta va avea de executat 16 ani de puşcărie. De asemenea, magistraţii sălăjeni au constatat că victimele nu s-au constituit în părţi civile şi au dispus ca bărbatul să le plătească acestora daune morale în valoare de câte 10.000 de lei.

 

Leave a Comment