Peste o jumătate de milion de euro pentru reabilitarea a cinci kilometri de drum

Comuna sălăjeană Cuzăplac a primit în acest an finantare pentru reabilitarea a cinci kilometri de drum, prin Măsura 322 D. Drumul ce urmează a fi asfaltat leagă localitatea Cuzăplac de Mierţa . “Ca valoare, proiectul se ridică la peste 600.000 de euro. În urma calamităţilor din anii anteriori, acesta a fost distrus şi am depus în perioada 2010-2011 un proiect pentru reabilitarea lui. Contractul de finanţare a fost semnat anul trecut, astfel încât execuţia lucrărilor a demarat în acest an. Termenul de finalizare a lucrărilor de asfaltare este prevăzut pentru luna mai a anului viitor”, a explicat Mircea Pop, primarul comunei Cuzăplac. Însă nu este singura investiţie derulată în această perioadă de administraţia locală. Potrivit primarului sălăjean, săptămâna viitoare vor începe lucrările de amenajare a bibliotecii comunale şi a unei săli multifuncţionale. „Lucrările vor fi executate de o firmă din Sălaj, contractul a fost semnat, urmând ca cel mai târziu săptămâna viitoare să înceapă efectiv lucrările. Sperăm ca până la finele lunii octombrie-începutul lunii noiembrie să fie finalizată amenajarea celor două locaţii”, a precizat Mircea Pop. Investiţia, de circa 180.000 de lei, va fi suportată din bugetul local.

De asemenea, un alt proiect avut în vedere de autorităţile locale este amenajarea unui cămin cultural în localitatea Cuzăplac. Deşi proiectul depus pentru construirea unui cămin cultural nou a fost declarat câştigător, nu s-a primit finanţare. „A fost declarat câştigător având cel mai mare punctaj, însă se pare că acele proiecte au luat drumul pierzaniei”, a adăugat dezamăgit edilul comunei Cuzăplac. În aceste condiţii, reprezentanţii administraţiei locale au decis realizarea acestui proiect din fonduri proprii. Astfel, potrivit lui Mircea Pop, noul cămin cultural din Cuzăplac va fi finalizat anul viitor. „Contractul a fost semnat cu firma care va executa lucrările, urmând ca acestea să fie demarate în curând”, a completat Pop. Valoarea investiţiei este de circa 500.000 de lei.

 

4 Thoughts to “Peste o jumătate de milion de euro pentru reabilitarea a cinci kilometri de drum”

  1. guthi

    …”Contractul de finanţare a fost semnat anul trecut, astfel încât execuţia lucrărilor a demarat în acest an. Termenul de finalizare a lucrărilor de asfaltare este prevăzut pentru luna mai a anului viitor”….
    Pentru a reabilita 5 km de drum e nevoie de 1 an de zile al naibii viteza!

  2. Anonim

    Daca si asta e primar !? Vai de capul nost….

  3. a

    acolo n-a fost asfalt niciodata tembeilor care ati postat inainte.
    si daca vreti sa stiti domnul cu pricina este primar de la revolutie, poate singurul din judet, si eu l-as lauda, nu doar pentru asta, ci si pentru multe alte realizari. mi-ar placea ca si satul in care locuiesc sa fie sub jurisdictia dumnealui, dar asta e.. in alte comune mult mai mari, nu se face nimic, . FELICITARI

  4. anonim

    bravo d le primar ce bine ar fi daca si satul natal ar face parte din comuna

Leave a Comment