Permisele auto se pot solicita şi prin e-mail

Sălăjenii care şi-au pierdut permisul de conducere, le-a fost furat sau nu îl mai pot folosi pentru că este deteriorat, pot solicita, un duplicat al documentului prin e-mail. Ordinul emis de Ministerul Afacerilor Interne care reglementează acest aspect a intrat în vigoare de joi, 8 august.

Potrivit lui Remus Stanciu, şeful Direcţiei Regim de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV)Sălaj, începând din această săptămână sălăjenii vor avea la dispoziţie o adresă de e-mail specială. După cum a explicat Stanciu, situaţia se aplică însă doar în cazul permiselor emise după data de 1 ianuarie 2009.
În cazul în care se foloseşte poşta electronică, documentele solicitate trebuie scanate şi trimise odată cu cererea, potrivit noilor prevederi. Astfel, cererea se va depune cu următoarele documente: actul de identitate al titularului din care rezultă că acesta are domiciliul sau reşedinta în Romania, în original şi copie, sau numai în copie pentru cetăţenii români din străinătate şi cei care trimit cererea prin poştă; procură specială şi actul de identitate al mandatarului, în original şi copie; dovada plăţii taxelor şi tarifelor aferente eliberării permisului de conducere; documentul emis de o unitate medicală autorizată, din care rezultă că titularul este apt din punct de vedere medical să conducă autovehicule din categoria pentru care solicită eliberarea permisului de conducere, numai în cazul în care se solicită permisul de conducere cu o nouă valabilitate administrativă, înainte sau după data expirării acestuia; permisul de conducere, atunci cand acesta se află în posesia titularului şi fotografii ale titularului, color, în format 35 x 38,5 mm, de dată recentă, în cazul cetăţenilor români care se află temporar în străinătate şi în cazul cererilor depuse la alt serviciu public comunitar decât cel de la domiciliul solicitantului.

Leave a Comment