Sălajul, exclus în ultimul moment din Turul Ciclist al României

Primarul Clujului, Emil Boc, nu a fost de acord ca prima etapă să treacă prin Cluj, astfel că nici sălăjenii nu vor va avea ocazia să-i vadă pe cei peste 130 de ciclişti din Europa şi America de Sud

Ciclismul a devenit de mult timp un sport de domeniul trecutului pentru Sălaj, chiar dacă pe drumurile judeţului vedem tot mai mulţi tineri pedalând pe biciclete, chiar şi persoane vârstnice. Sălajul nu a mai avut de ani buni un sportiv angrenat în vreo competiţie oficială de ciclism, dar nici pe drumurile judeţului nu au mai fost organizate concursuri oficiale.
Iubitorii ciclismului din Sălaj ar fi putut să vadă luni, „pe viu”, peste 130 de sportivi din 16 ţări ale Europei şi Americii de Sud care urmează să participe la ediţia a 50-a a Turului Ciclist al României. De altfel, până în urmă cu mai bine de două săptămâni, toţi cei implicaţi în acest eveniment ştiau că etapa a II-a va trece prin Zalău şi se va încheia la Cluj. A venit însă răspunsul ferm al primarului Clujului, Emil Boc, care nu a fost de acord cu trecerea caravanei Turului Ciclist al României prin oraşul de sub Feleac. „Deşi în urmă cu o lună ne asigurase de sprijinul său, primarul Clujului, Emil Boc, ne-a refuzat categoric în cele din urmă. Motivarea domniei sale a fost aceea că nu poate primi caravana întrucât oraşul este şi aşa foarte aglomerat”, a declarat Bogdan Floareş, directorul de organizare al Turului României.
Modificarea traseului etapei a II-a ne-a fost confirmată de un al organizator, Valeriu Andoniu: „Turul Ciclist al României nu mai trece prin oraşul dumneavoastră, fiindcă domnul Emil Boc a refuzat ca Turul Ciclist să treacă prin Cluj, iar în acest condiţii am fost nevoiţi să schimbăm în totalitate traseul”. Potrivit acestuia, dacă totul ar fi decurs normal, caravana Turului Ciclist al României urma să treacă prin Zalău luni, între orele 13:30 – 14, iar între orele 15:30 – 17, cei peste 250 de ciclişti erau aşteptaţi la finish-ul primei etape, în oraşul de sub Feleac.
Prima etapă va avea loc duminică, la Marghita, ciclişti parcurgând o distanţă scurtă, de doar 15 kilometri, însă contratimp. După noul traseu, startul etapei a doua se va da de la Marghita, va trece prin Carei, Satu Mare şi se va încheia la Baia Mare.
În total, vor fi şapte etape, cei peste 130 de ciclişti urmând să parcurgă 1.033 de kilometri. Turul Ciclist al României se va încheia sâmbătă, 6 iulie, traseul fiind Buzău – Urziceni – Bucureşti.

Leave a Comment