Rabla 2013: O nouă tranşă de vouchere pentru Sălaj

Sălajul a primit încă 317 tichete valorice în ceea de a doua etapă a distribuirii voucherelor către operatorii economici admişi în programul „Rabla” 2013.

Potrivit informaţiilor postate pe site-ul Administraţiei Fondului de Mediu (AFM), cele peste 300 de vouchere au fost primite doar de doi dintre colectorii din Sălaj acceptaţi de AFM. Astfel, cele mai multe, 180, au fost primite de Onesta Prod, iar restul, 137, au fost repartizate societăţii Remat.
Distribuirea voucherelor către operatorii economici admişi în programul “Rabla” 2013 a început din 10 iunie. În prima etapă, Sălajul a primit 60 de tichete valorice, câte 12 pentru fiecare din cele cinci societăţi validate, anul acesta, în program, voucherele fiind distribuite posesorilor de rable încă din prima zi.
Conform listei publicate pe site-ul Administraţiei Fondului de Mediu (AFM), în Sălaj au fost validaţi cinci colectori, respectiv Sc Automobile Service SRL, SC Onesta Prod SRL, SC Mivas Trans Corporation SRL, SC Remat Sălaj şi SC Vanbarex SRL.
De asemenea, în urma controalelor efectuate de Garda Naţională de Mediu, un operator economic sălăjean, respectiv SC Balti-Dob SRL, a fost sancţionat pentru nerespectarea cerinţelor impuse de Ghidul de finanţare, şi ca urmare nu a putut încheia protocolul cu AFM pentru punctul de lucru menţionat.
Cu această a doua etapă de distribuire, reprezentanţii AFM au anunţat că au fost epuizate toate tichetele destinate persoanelor fizice.
În acest an se va utiliza un singur tichet valoric pentru achiziţionarea unui autovehicul nou, faţă de până la trei tichete câte puteau fi utilizate în anii anteriori, iar valoarea acestuia este de 6.500 de lei, faţă de 3.800 lei cât valora în 2012.
La prima de casare de 6.500 de lei se poate adăuga câte un eco-bonus în valoare de 500 de lei, dar nu mai mult de două eco-bonusuri cumulate, pentru fiecare din următoarele caracteristici ale autovehicului nou achiziţionat: se încadrează în norma de poluare Euro 6, generează o cantitate de emisii de CO2 mai mică de 100 grame/kilometru sau are sistem de propulsie hibrid.
De asemenea, se poate utiliza un singur tichet şi, în funcţie de caracteristicile maşinii, se poate beneficia de o reducere suplimentară de cel mult 1.000 de lei, rezultată din cumulul a două eco-bonusuri, pentru achiziţionarea unui autovehicul nou.

3.000 de tichete pentru persoanele juridice
Sesiunea de depunere şi validare a dosarelor pentru persoanele juridice, inclusiv instituţiile publice care doresc să beneficieze de cele 3.000 de tichete care le sunt alocate prin Programul „Rabla” este deschisă în prezent, potrivit reprezentanţilor AFM.Termenul limită de depunere a dosarelor este 31 august 2013.
Astfel, în termen de cel mult 45 de zile, cei care doresc să-şi achiziţioneze un autovehicul şi deţin un tichet valoric, îl pot depune la producătorul sau dealerul auto acceptat în program, fără a depăşi termenul de 20 noiembrie 2013.

One Thought to “Rabla 2013: O nouă tranşă de vouchere pentru Sălaj”

  1. Anonim

    am o masina din 1986 cine e interest o pot pune la dispozitie pt.programul rabla.

Leave a Comment