„Amicii Muzeului” din Zalău, la Festivalul „Cetăţilor Dacice”

Voluntarii de la Asociaţia „Amicii Muzeului” din Zalău au participat la finalul săptămânii trecute la Festivalul „Cetăţilor Dacice” care s-a desfăşurat în localitatea Cricău, judeţul Alba. Aflat la a VIII-a ediţie, festivalul a promovat patrimoniul dacic de pe teritoriul Transilvaniei şi a adunat zeci de trupe de daci şi romani, inclusiv din Italia şi Polonia, printre aceste numărându-se şi „Amicii Muzeului” din Zalău care timp de două zile, pe întreg parcursul festivalului, au simulat lupte între daci şi romani de acum aproximativ 2.000 de ani.
Din programul Festivalului „Cetăţilor Dacice” nu au lipsit nici expoziţiile cu vânzare, machete cu specific daco-roman, concurs de tras cu arcul şi locuri special amenajate pentru publicul numeros care a luat parte la eveniment. Prezentatorul evenimentului a fost cunoscutul Daniel Buzdugan, iar ediţia din acest an a adus pe scena festivalului trupe de muzică care au făcut show, printre acestea numărându-se şi Holograf, Zadar, Groove şi Poarta 3.
Asociaţia „Amicii Muzeului” a luat fiinţă în anul 2011, dar a activat efectiv cu trupele de reconstituire dacică şi romană încă din 2009. Scopul acesteia îl constituie promovarea culturii şi a valorii patrimoniale cu reprezentare regională şi cuprinde două grupuri de reconstituire istorică antică: Cohors III Campestris Civium Romanorum Miliaria şi Lupii Daciei Zalău.

One Thought to “„Amicii Muzeului” din Zalău, la Festivalul „Cetăţilor Dacice””

  1. Anonim

    Bine ca nu apare in poza si gunoiu de Maghiu

Leave a Comment