Zălăuanul Paul Mare, câştigător la prima gală de box profesionist din Transilvania

Prima gală de box profesionist din cariera sa a fost cu succes pentru pugilistul zălăuan Paul Mare. Sportivul legitimat la Box Club MLG şi pregătit de antrenorul Virgil Meleg a participat joi la prima gală de box profesionist organizată în Transilvania, eveniment în cadrul căruia au avut loc şapte meciuri.

Deşi practică boxul de doar câţiva ani, susţinând şapte meciuri la amatori, pugilistul Paul Mare a reuşit să se impună în faţa adversarului său, clujeanul Paul Morar. Meciul s-a încheiat după numai o repriză, fiindcă sportivul zălăuan i-a aplicat adversarului său o lovitură puternică în arcadă, în urma căreia clujeanul a fost nevoit să abandoneze meciul.
„Paul i-a aplicat un croşeu puternic adversarului său, iar acesta nu a mai putut continua meciul. Au existat puţine emoţii pentru el, mai ales că a fost primul său meci la profesionişti, dar s-a descurcat bine în ring şi şi-a surprins adversarul. A fost o gală bine organizată şi nu pot decât să mă bucur să se organizează astfel de evenimente şi în zona noastră, a Transilvaniei”, ne-a declarat Virgil Meleg.
Următoarea competiţie importantă din acest an pentru Paul Mare este programată la finalul lunii iulie, Campionatul Naţional de Box, rezervat seniorilor, după care Meleg va decide dacă sportivul său va boxa doar la profesionişti sau va continua la amatori. „După Campionatul Naţional vom stabili ce vom face în continuare, fiindcă s-ar putea să ne axăm doar pe gale profesioniste de box”, a mai spus antrenorul Meleg, care a ţinut să mulţumească pe această cale tuturor celor care l-au susţinut pe sportivul Mare atât în perioada de pregătire, cât şi la gala de la Cluj.
Pe lângă zălăuanul Paul Mare, ceilalţi şase câştigători ai galei desfăşurate în Sala Sporturilor „Horia Demian” din Cluj sunt: Alexandru Bukşa, Mugurel Sebe, Cristian Ciuran, Florin Cardoş, Răzvan Benche şi Lucian Bot.
„La orice astfel de eveniment, contează foarte mult meciurile, iar astăzi (joi, n.r.) am văzut cel puţin patru partide spectaculoase. Sigur că suntem departe de competiţiile pe care le vedem la TV, dar iată că şi la Cluj sunt oameni care iubesc acest sport şi susţin Federaţia pentru a-l promova”, a declarat la fianalul galei vicepreşedintele FRBox, Francisc Vaştag.

 

 

Leave a Comment