Nutriţionistul Mencinicopschi le-a vorbit zălăuanilor despre alimentaţie şi sănătate

Cunoscultul nutriţionist, profesor universitar, Gheoghe Mencinicopschi a susţinut astăzi la Zalău, în sala „Porolissum” a Consiliului Judeţean Sălaj, o conferinţă ştiinţifică despre alimentaţie şi sănătate. Nutriţionistul a ajuns la Zalău la invitaţia reprezentanţilor Bibliotecii Judeţene „Ioniţă Scipione Bădescu”, a Consiliului Judeţean Sălaj şi a Parohiei Ortodoxe „Sfânta Vinere din Zalău”, instituţii care s-au implicat în organizarea acestui eveniment. După cum a explicat astăzi în cadrul conferinţei doctorul nutriţionist Mencinicopschi, alimentaţia şi stitlul de viaţă este principlă cauză a bolilor „civilizaţiei moderne”.

Sfaturi importante

Potrivit doctorului nutriţionist, organismul trebuie aprovizionat în permanenţă cu nutrienţi de calitate, care vor fi luaţi din alimente cât mai puţin prelucrate, din fructele şi legumele de sezon apropiate, specifice, locului în care trăim. Mencinicopschi sfătuieşte persoanele că trebuie să înveţe să cumpere alimente sănătoase pentru a găti preparate sănătoase, şi precizează că aprovizionarea într-o gospodărie, alimente pentru consum, se va face doar de maxim două ori pe săptămână. În acest fel se va evita depozitarea şi deteriorarea acestora. Pentru prepararea felurilor de mâncare, este preferabil utilizarea materiilor prime provenite din agricultura ecologică, din flora şi fauna sălbatică sau din zone nepoluate, acestea fiind mai puţin poluate cu metale grele, reziduri de pesticide şi îngrăşăminte chimice, antibiotice, hormoni, dioxide etc. Alimentele ecologice au şi o densitate nutriţională mai înaltă, în special fitochimicale – antooxidanţi naturali , care sunt extrem de utile pentru sănătate şi prevenirea bolilor.
Zălăuanii care doresc să-l întâlnească pe nutriţionisitul Gheoghe Mencinicopschi, pentru a afla din „secretele” sănătăţii pot participa la o nouă conferinţă susţinută de acesta, tot la Zalău, care va avea loc, dumincă 23 iunie, de la ora 12 la catedrala Episcopală “Sfânta Vinere”.

One Thought to “Nutriţionistul Mencinicopschi le-a vorbit zălăuanilor despre alimentaţie şi sănătate”

  1. alice

    Sa mancam din fauna si flora salbatica.
    Mda,am auzit si eu ca sufleul de vrabii este foarte sanatos.Contribuie la ascutirea auzului !!!.
    hai sictir musiu.

Leave a Comment