Liderii PDL din Regiunea de Nord-Vest s-au întâlnit la Zalău

Liderii organizaţiilor PDL din Regiunea de Nord-Vest a României s-au întâlnit, joi, la Zalău. La eveniment au participat preşedinţi şi parlamentari democrat-liberali din judeţele Bihor, Cluj, Maramureş, Satu-Mare, Bistriţa-Năsăud şi Sălaj. Potrivit preşedintelui PDL Sălaj, deputatul Lucian Bode, dezbaterile din cadrul întâlnirii au avut loc pe marginea revizuirii Constituţiei, a alegerilor europarlamentare şi prezidenţiale, din discuţii nelipsind subiectul privind referendumul propus de preşedintele Traian Băsescu.
Prezent la întâlnirea democrat-liberalilor din Regiunea de Nord-Vest, Daniel Buda, preşedintele PDL Cluj, a apreciat că revizuirea Constituţiei nu este altceva decât un act de vendetă împotriva lui Traian Băsescu, în vreme ce vicepreşedintele PDL, Ioan Oltean, liderul democrat-liberalilor din Bistriţa Năsăud, a afirmat că partidul se poate opune revizuirii printr-o campanie de convingere a populaţiei în acest sens. „Din păcate, acest proces de modificare a Constituţiei arată dispreţul celor de la USL faţă de ceea ce înseamnă nevoia reală a societăţii româneşti. Pot să vă spun că, aşa cum arată astăzi proiectul de revizuire a Constituţiei, era mai bine să nu se recurgă la acest lucru, pentru că nu aduce nimic nou. Dimpotrivă, trebuia să fi fost un proiect suplu, un proiect care să permită un mecanism simplu de funcţionare a instituţiilor statului. Iată, însă, că întreg procesul de revizuire a Constituţiei nu este altceva decât un act de vendetă împotriva lui Traian Băsescu. Cei de la USL uită că nu Traian Băsescu este cel care va mai candida la viitorul mandat”, a declarat într-o conferinţă de presă, după întâlnirea regională de la Zalău, Daniel Buda. Acesta a adăugat că, în condiţiile în care modificările propuse la Constituţie prevăd „dezgolirea de conţinut a atribuţiilor preşedintelui României”, în opinia sa, alături de PNL şi, implicit, de candidatul la prezidenţiale Crin Antonescu, poporul român va fi o victimă sigură a viitoarei Constituţii.
Liderul democrat-liberalilor din Bistriţa Năsăud, Ioan Oltean, crede însă că partidul pe care îl reprezintă mai are două şanse de a se opune revizuirii Constituţiei. „PDL nu are decât două şanse de a se opune cu succes revizuirii Constituţiei, şi nu în interiorul Parlamentului, unde şansele noastre sunt zero, ci la Curtea Constituţională, printr-o contestaţie pe care noi o vom face cu certitudine la vrea respectivă. Dacă aici nu vom avea succes, printr-o mobilizare exemplară, vom încerca să facem dreptate printr-o informare corectă a populaţiei, care va avea cuvântul decizional în ce priveşte această revizuire”, a subliniat sursa citată.
În altă ordine de idei, la reuniunea de la Zalău, democrat-liberalii şi-a exprimat, deopotrivă, dorinţa ca Regiunea de Nord-Vest să aibă cel puţin un candidat pe un loc eligibil la alegerile europarlamentare, participanţii susţinând totodată necesitatea nominalizării unui candidat la alegerile prezidenţiale, până la finalul anului.

2 Thoughts to “Liderii PDL din Regiunea de Nord-Vest s-au întâlnit la Zalău”

  1. nelu

    Era momentul sa-i asteptam cu oua clocite.Dupa cum au guvernat in dispretul cetateanului, cu amanta prezidentiala in frunte, dand dovada si de incompetenta, mai au glas?Ca tupeu au destul!

  2. Anonim

    parca USL-ul e mai brez….ia pune nelu in balanta si parca nu au fost asa de negri

Leave a Comment